Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Bewonersoverleg over plannen Burgemeester Hogguerstraat

Op woensdag 29 juni 2005 gaat het stadsdeel in overleg met bewoners van de Burgemeester Hogguerstraat over de nieuwe inrichting van hun buurt. De plannen daarvoor zijn samen met bewoners en politie ontwikkeld. De drie hoge flatgebouwen aan de Burgemeester Hogguerstraat domineren de noordkant van de Sloterplas en de flatwoningen bieden een magnifiek uitzicht over het water. Het nieuwe ontwerp moet de straat zijn vroegere uitstraling teruggeven en de leefbaarheid van de buurt vergroten.

De strip
Kenmerkend voor het nieuwe ontwerp is de strip, een brede wandelboulevard langs de noordkant van de drie flatgebouwen die de openbare ruimte transparanter en overzichtelijker moet maken. Een proef met de afsluiting van de Hogguerstraat naar de Burgemeester Rendorpstraat heeft geleid tot aanzienlijk minder criminaliteit en auto-inbraken en de afsluiting wordt daarom definitief.

Beter zicht
De meeste bomen op de parkeerterreinen en bij de speelplekken verdwijnen. Ook het bomenbestand aan de Burgemeester Van de Pollstraat wordt flink uitgediend. De maatregel is volgens politie en de samenwerkende Verenigingen van Eigenaren noodzakelijk om bewoners en passanten beter zicht te geven op wat zich daar afspeelt.

Andere voorstellen

- het gebied krijgt een inrichting als 30 km gebied
- één ronde speelplek wordt ingericht voor kinderen, de andere krijgt een bestemming als jeu de boules baan

- er komen ondergrondse containers voor glas en papier
- bij het bestratingsmateriaal is gekozen voor eenvoud: gebakken klinkerkeien en betontegels, rode voor rijwegen en grijze voor voetpaden en inritconstructies.
Hieronder vindt u als bijlage een uitgebreider beschrijving van het voorlopig ontwerp.

NOVA college
Het overleg met de bewoners van de Burgemeester Hogguerstraat vindt plaats op woensdag 29 juni 2005 in het nabij gelegen NOVA college (Burgemeester Hogguerstraat 2) en begint om 20.00 uur. Tijdens de avond krijgen aanwezigen een presentatie van het voorlopig ontwerp en kunnen zij hun oordeel daarover geven.

(Foto boven:) Op deze luchtfoto van vóór de Ringspoorbaan is goed te zien hoe de drie hoge flatgebouwen aan de Burgemeester Hogguerstraat zijn stempel drukt op de omgeving.
(Afbeelding onder:) Het voorlopig ontwerp van herinrichting van de Burgemeester Hogguerstraat; aan de noordkant van de flatgebouwen loopt de strip, de nieuwe acht meter brede wandelboulevard.

Bijlage(n):
Korte beschrijving Voorlopig Ontwerp Burgemeester Hogguerstraat (juni 2005)