Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Schoolverlaters

Schoolverlaters

RMC zoekt contact met schoolverlaters

Woensdag 29 juni start de Zomersneeuwbal-actie van het RMC, steunpunt voortijdig schoolverlaters. Met deze actie willen de stadsdelen Oost/Watergraafsmeer, Centrum en Zeeburg deze zomer via via in contact komen met zoveel mogelijk jongeren die door de scholen gemeld zijn als voortijdig schoolverlaters.

Het startschot voor de sneeuwbal geven de portefeuillehouders Antoinette Tanja, Fatima Elatik en Els Iping op woensdag 29 juni om 17.00 uur bij de muziektent in het Oosterpark door te rappen met Bad Brya, rapper uit stadsdeel Oost/Watergraafsmeer. Daarna gaan zij op pad om contact te leggen met jongeren tussen 17 en 23 jaar die zonder diploma van school zijn gegaan. De portefeuillehouders sporen hen aan RMC Oost/Centrum te bellen, zodat zij via RMC weer naar school kunnen of verwezen worden naar een instantie die hen verder helpt op de arbeidsmarkt.

De zomersneeuwbal-actie

Om de jongeren te bereiken wordt intensief samengewerkt met alle organisaties die met jongeren werken in stadsdelen Oost/Watergraafsmeer, Centrum en Zeeburg. Maar we willen ook van andere jongeren, familieleden of buurtbewoners weten of zij jongeren kennen die de hulp van RMC kunnen gebruiken.

1000-jongerenplan

De Zomersneeuwbal-actie is een onderdeel van het 1000-jongerenplan. Dit plan is gemaakt om zo snel mogelijk contact te krijgen met 1000 jongeren van wie niet bekend is wat zij doen. Sommigen zijn misschien weer naar school, anderen zijn naar tevredenheid aan het werk en weer een andere groep heeft misschien problemen. Vaak zijn ook adressen veranderd. Deze laatste groep jongeren heeft niet de kans gehad om te profiteren van RMC. De mottos van RMC Oost/Centrum zijn Opleiding niet afgemaakt? Bel 560 61 69! en Kies je toekomst!.

RMC

Het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt Voortijdig schoolverlaten (RMC) probeert voortijdige schoolverlaters te laten terugkeren in het onderwijs, zodat ze alsnog een startkwalificatie kunnen halen, of te begeleiden naar de maximaal haalbare positie op de arbeidsmarkt. In het jaar dat RMC-Oost/Centrum nu functioneel is, zijn er goede resultaten behaald. In de drie stadsdelen zijn bijna 1300 jongeren weer naar school, aan het werk of met een voortraject bezig (meting 1 mei 2005).

Meer informatie over RMC

Lees meer over RMC op:

* Schoolverlaters en RMC

* www.wehoudenzeindesmiezen.nl

* www.voortijdigschoolverlaten.nl.

(c) Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - 21 juni 2005