Ingezonden persbericht


Persbericht

RODE KRUIS AMBASSADEURS IRENE MOORS EN HUMBERTO TAN COLLECTEREN

Krassen voor collecteweek Nederlandse Rode Kruis

Op 29 juni gaan Rode Kruis ambassadeurs Irene Moors en Humberto Tan in Utrecht collecteren. Niet langs de deur met de collectebus, maar bij een groot billboard van 3 bij 5 meter waarop iedere voorbijganger met zijn euro een stukje mag wegkrassen. Deze euro gaat vervolgens in de collectebus van het Rode Kruis. De totale opbrengst gaat naar het werk van het Rode Kruis in Nederland.

Het krassen begint om 12 uur ´s-middags op de Stadhuisbrug in Utrecht. Humberto Tan en Irene Moors komen aanrijden met de billboards en bieden voorbijgangers aan mee te krassen. Uiteindelijk zal na veel krassen het campagnebeeld van het Rode Kruis tevoorschijn komen.

Deze actie valt binnen de collecteweek van het Rode Kruis die loopt van zaterdag 25 juni tot en met 2 juli. Vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis gaan in heel Nederland met de collectebus langs de deur. De opbrengst gaat naar het werk van het Rode Kruis in Nederland. Het Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om eenzaamheid te bestrijden. "Ruim 18.000 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis helpen 55.000 vereenzaamden en chronisch zieken en gehandicapten met zogenaamde ´vriendendiensten´, zoals huisbezoeken, oppashulp, internetles, coaching en het opzetten van telefooncirkels. Jaarlijks genieten zo´n 6000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis- vakantiehotels. En daarvoor is veel geld nodig ", aldus Rode Kruis directeur Cees Breederveld.