Ingezonden persbericht


Let op: gewijzigde aanvangstijd

Voedingscentrum presenteert nieuw tijdschrift in strijd tegen overgewicht

Gezond leesvoer voor Ross

Staatssecretaris Clémence Ross-Van Dorp van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport overhandigt woensdag 29 juni het eerste exemplaar van het nieuwe tijdschrift SMAK aan een consultatiebureau arts. SMAK is het nieuwste wapen van het Voedingscentrum in de strijd tegen de verontrustende toename van overgewicht bij kinderen: een gratis tijdschrift voor ouders van jonge kinderen. SMAK staat vol informatie over gezond eten en bewegen, achtergrond artikelen, praktische tips en lekkere recepten en wordt verspreid via de consultatiebureaus.

Iedereen kent de beelden van dikke Amerikaanse kinderen. Overgewicht bij kinderen is echter ook in Nederland een groeiend probleem. De toename van het aantal kinderen met overgewicht leidt tot meer gezondheidsklachten bij kinderen, met name diabetes type 2, en tot meer volwassenen met overgewicht. Gewoontegedrag wordt al vroeg gevormd en is moeilijk te veranderen. Een gezonde basis is daarom de beste start voor later. Maar hoe zorg je daarvoor als ouder? Berichten over voeding in de media of aloude wijsheden spreken elkaar regelmatig tegen. Met SMAK biedt het Voedingscentrum eigentijdse en praktische antwoorden op vragen over gezond eten en bewegen, gebaseerd op wetenschappelijk informatie.

Gezond eten en bewegen met kinderen
SMAK maakt deel uit van de campagne 'Gezond eten en bewegen met kinderen' van het Voedingscentrum. Het doel van deze campagne is om ouders, verzorgers en leerkrachten ervan bewust te maken dat gezond eten en voldoende bewegen erg belangrijk zijn om te voorkomen dat kinderen te dik worden. Het Voedingscentrum heeft hiervoor diverse materialen ontwikkeld vol informatie, handige tips en praktische handvatten. 'Gezond eten en bewegen met kinderen - voorkom overgewicht' komt voort uit de nota van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 'Langer gezond leven; Ook een kwestie van gezond gedrag' en sluit aan bij het recent afgesloten convenant overgewicht.

U kunt bij deze uitreiking aanwezig zijn. Daarvoor kunt u zich opgeven bij Arjan Huijsmans, afdeling Communicatie: telefoon (070) 306 88 65, huijsmans@voedingscentrum.nl.

Datum: 29 juni
Tijd: 10.30 - 11.00 uur
Locatie: Consultatiebureau, Bezuidenhoutseweg 239, Den Haag