Partij van de Arbeid


LUCHTZIEK!


Partij van de Arbeid debatteert over luchtkwaliteit


Amsterdam, 27 juni 2005


Het Kenniscentrum van de Partij van de Arbeid organiseert woensdag 29 juni een OpPositie debat over de luchtkwaliteit in Nederland. De bijeenkomst vindt plaats in Ecodrome, Willemsvaart 19 te Zwolle en begint om 20:00 uur.


Elk jaar sterven 18.000 mensen 10 jaar te vroeg door luchtvervuiling. Het kaartje van Europa laat schrikbarende concentraties van zogenaamd fijnstof zien boven Nederland. De overheid doet te weinig, zeggen sommigen. Volgens anderen hanteert Nederland juist een veel te strikte interpretatie van de Europese regels waardoor Nederland "op slot" is komen te zitten. Op veel plekken is er een bouwstop ingevoerd en plannen om wegen aan te leggen, zijn uitgesteld.


Hoe maken we de lucht schoner en de mensen gezonder? Zijn drastischere maatregelen genoodzaakt? Een debat tussen politici, experts en maatschappelijke organisaties.


Keimpe Wieringa van het Milieu en Natuur Planbureau zal de avond inleiden, waarna een debat volgt tussen Vera Dalm (Milieudefensie), Cok Sas (wethouder Dordrecht), Diederik Samsom en Co Verdaas (Tweede Kamerleden PvdA). Onder leiding van Gaston Dorren (freelance journalist).
De bijeenkomst eindigt om 21.30 uur.


Meer informatie: PvdA Kenniscentrum, Anne Graumans, 020-5512206 of 06-19350838 of PvdA Voorlichting, Altie Blanken 06-21566951.


OpPositie, het maandelijkse debat van het Kenniscentrum van de PvdA, waarin actuele onderwerpen worden besproken en verschillende ideeën tegen het licht worden gehouden.