Gemeente Leiden

Opzoomeractie in de Rodes van Slaaghwijk

Op woensdag 29 juni start om 14.00 uur op de grote parkeerplaats aan de Wilgenrode de 'opzoomeractie', waarbij de wijk door bewoners wordt aangeveegd en opgeruimd. De opzoomeractie is een initiatief van Woningstichting Ons Doel en wijkbewoners. Martine Glaser, directeur van Woningstichting Ons doel, geeft hiervoor op een ludieke manier het startsein.

De dag start met het aanvegen en opruimen van de wijk. Bewoners en kinderen dragen hiermee bij aan het verminderen van vuil in de wijk. Voor kinderen zijn nog diverse andere activiteiten, zoals steltlopen. De dag wordt feestelijk afgerond met een cabaretvoorstelling.

De opzoomeractie is bedoeld om de leefbaarheid, veiligheid en de sociale band tussen bewoners en professionals te vergroten. De actie is ontstaan toen Woningstichting Ons Doel met het Buurtserviceteam van de Buurtwerkmaatschappij afspraken maakte over het beheer van en toezicht op de openbare ruimten in de Rodes. Tegelijkertijd is een enquête gehouden onder bewoners van het stadsdeel. Hierin hebben bewoners aangegeven dat zij iets wilden doen aan het zwerfvuil in de woonomgeving. Andere klachten die uit de enquête naar voren kwamen bespreekt de corporatie in het najaar met de bewonerscommissie, waarna actie ondernomen zal worden.

Programma:

- 14.00 uur opening

- 14.30 uur opruim/veegactie

- 15.30 uur kinderactiviteiten

- 16.30 uur cabaretvoorstelling

- 17.30 uur hapjes, drankjes en napraten

- 18.30 uur opruimen