Gemeente Rotterdam

Nr. 107
27 juni 2005

Wethouder Stefan Hulman betreurt staking RET op 29 juni

Stefan Hulman, wethouder Kunstzaken en Vervoer, is teleurgesteld dat de vakorganisaties volharden in hun voornemen om aanstaande woensdag het openbaar vervoer in Rotterdam stil te leggen. De RET-directie heeft eind vorige week aan de vakorganisaties voorgesteld om over te gaan tot publieksvriendelijke acties om zo geen overlast voor de reizigers te veroorzaken. Dat de vakorganisaties dit aanbod hebben afgeslagen begrijpt de wethouder niet. Wethouder Stefan Hulman had op meer begrip bij de bonden gerekend mede vanwege de landelijke feestavond voor veteranen die in Rotterdam wordt georganiseerd. Veel veteranen zijn die dag van plan met het openbaar vervoer naar Rotterdam te reizen aangezien de NS gratis treinen inzet voor de veteranen.

"Van deze halsstarrige houding begrijp ik niets. Ook medewerkers van de RET hebben het recht om actie te voeren, maar het is jammer dat reizigers daar nu weer de dupe van moeten worden. Helemaal omdat onder die reizigers woensdag veel veteranen zijn die naar onze stad willen komen" aldus Stefan Hulman. Ook het 'platform van reizigersbelangen openbaar vervoer' heeft in een open brief opgeroepen om publieksvriendelijke acties te organiseren.

Veteranendag
Aanstaande woensdag wordt de eerste landelijke veteranendag georganiseerd. Voor de veteranen is 's avonds in Ahoy' een feestavond georganiseerd waar 7.000 bezoekers worden verwacht. De NS laat nu de treinen extra stoppen op Rotterdam-Lombardijen, zodat veteranen daar over kunnen stappen op speciale bussen. Staatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie heeft zich bereid getoond deze pendelbussen tussen dit station en Ahoy' te betalen. In goed overleg hebben Ahoy' en Stefan Hulman afgesproken dat deze bussen niet hoeven te betalen om te parkeren op de terreinen van Ahoy'. De wethouder over de oplossing: "Deze samenwerking tussen de verschillende partijen is geweldig. Ik ben blij dat de overlast voor de veteranen zo tot een minimum wordt beperkt".

noot voor de redactie/