Gemeente Hellevoetsluis


Uitnodiging presentatie tevredenheidsonderzoek Huisartsenpost Ruwaard

De Huisartsenpost Ruwaard en het RPCP-Rijnmond (patiëntenorganisatie) hebben in 2004 een onderzoek laten uitvoeren naar de tevredenheid van burgers over de huisartsenpost. De huisartsenpost neemt de uitkomsten van het onderzoek zeer serieus. Daarom heeft de huisartsenpost samen met het RPCP-Rijnmond en de Gemeente Spijkenisse en Hellevoetsluis een informatie-avond georganiseerd waar de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd worden. Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst op:

Woensdag 29 juni 2005 Hellevoetsluis in Theater Twee hondjes, Gebouw de nieuwe Veste, Opzoomerlaan 106, 3221 AP Hellevoetsluis van 19.30 tot 22.00.

Programma

19.00 - 19.30 Ontvangst met koffie of thee

19.30 - 19.35 Opening:

wethouder A. Koster in Hellevoetsluis

19.35 - 19.50 Hoe wordt er op de huisartsenpost gewerkt? Presentatie met foto's door mevr. L. Lingbeek (locatiemanager huisartsenpost Ruwaard) en mevr. M. Kalb (kwaliteitsfunctionaris)

19.50 - 20.00 Ontstaan van de Huisartsenpost Ruwaard

in Spijkenisse de heer T.P.M. Timp, huisarts Zuidland in Hellevoetsluis de heer A.P.J.M, huisarts Brielle

20.00 - 20.15 Presentatie resultaten patiëntentevredenheidsonderzoek Huib Hoogendijk, stafmedewerker Regionaal Patiënten Consumenten Platform

20.15 - 20.30 Pauze

20.30 - 21.30 Vragen en discussie

21.30 - 22.00 Conclusie en afsluiting

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marianne Kalb, tel 010 206 03 11, Email: m.kalb@chprijnmond.nl Huib Hoogendijk, tel 010 467 05 22, Email:
h.hoogendijk@rpcprijnmond.nl

---

Persbericht:

Patiënten willen betere informatie en voorlichting van huisartsenpost Ruwaard

Patiënten van Huisartsenpost Ruwaard hebben behoefte aan betere informatie en voorlichting over de werkwijze van de huisartsenpost. Dit is gebleken uit een tevredenheidsonderzoek dat de huisartsenpost samen met patiëntenorganisatie RPCP-Rijnmond over het jaar 2004 heeft laten uitvoeren. Tijdens een informatieavond in Spijkenisse en Hellevoetsluis worden de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd.

Dit onderzoek dat door de Universiteit van Nijmegen uitgevoerd is heeft al bij een twintigtal huisartsenposten, verspreid over Nederland, plaatsgevonden. De huisartsenpost Ruwaard vindt het belangrijk om naast kennis nemen van het oordeel van de patiënt de gegevens te gebruiken voor kwaliteitsverbetering.

Huisartsenpost Ruwaard neemt de uitkomsten van het onderzoek zeer serieus. Daarom organiseert de huisartsenpost samen met het RPCP-Rijnmond en de gemeenten Spijkenisse en Hellevoetsluis in beide plaatsen een informatieavond.
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor de deelnemers van het tevredenheidonderzoek van Huisartsenpost Ruwaard, wethouders uit de gemeenten binnen het werkgebied van de huisartsenpost Ruwaard, vertegenwoordigers van lokale patiëntenverenigingen en OZ zorgverzekeringen. Ook inwoners van het werkgebied van Huisartsenpost Ruwaard zijn van harte welkom.

De informatieavond in Hellevoetsluis vindt plaats op 29 juni van 19.30 tot 22.00 uur in Twee hondjes, Gebouw de Nieuwe Veste, Opzoomerlaan 106,3221 AP Hellevoetsluis.

De leidinggevende van de huisartsenpost in Spiikenisse en Hellevoetsluis, een huisarts, een assistente en de kwaliteitsfunctionaris zijn aanwezig om vragen over de huisartsenpost te beantwoorden. Ook is er ruimte voor discussie.