Gemeente Doetinchem

Toekomstperspectief voor Doetinchem 2020


- 9 juni 2005 -
Toekomstperspectief 2020 zal de bestuurlijke agenda opleveren voor de komende jaren. In november neemt de gemeenteraad er een besluit over. Tot die tijd komen trends, ontwikkelingen en wensen uitgebreid bod. Gestart wordt in juni met een enquête op internet en de gemeentepagina. Op 29 juni vinden tijdens de Dag van de Toekomst workshops plaats in het stadhuis van Doetinchem.

Hoe ziet de gemeente Doetinchem er in 2020 uit? Welk idee hebben inwoners en deskundigen daarover? Het gemeentebestuur van Doetinchem wil de inwoners van de gemeente Doetinchem betrekken bij het opstellen van haar visie op de toekomst.. Zij hecht veel belang aan de meningen van haar inwoners. Het gemeentebestuur wil dan ook graag van zoveel mogelijk mensen weten wat hun mening is. De reacties ziet het gemeentebestuur als een advies over de richting die de komende jaren ingeslagen moet worden.

Je kunt kijkend naar de toekomst diverse keuzes maken. In de enquêtevragen zijn deze tot tien dilemma's teruggebracht. De dilemma's gaan over leven, wonen, werken en recreëren in Doetinchem en hoe dat er in 2020 uit zou kunnen zien. Per dilemma kan men aangeven waar de voorkeur naar uitgaat. Tot slot is in een elfde vraag de ambitie van Doetinchem verwoord. Ook hierin moet gekozen worden.

De enquête verschijnt op 15, 22 en 29 juni op de Gemeentepagina. De enquête kan per post worden teruggestuurd aan Gemeente Doetinchem, mw. F. Jager, Antwoordnummer 68, 7000 VB Doetinchem.

De enquête staat tot en met 3 juli ook op internet.

Als slot van een maand meningen en feiten verzamelen wordt 29 juni de Dag van de Toekomst georganiseerd in het stadhuis van Doetinchem. Deskundigen buigen zich daar over dezelfde dilemma's maar dan afgezet tegen landelijke ontwikkelingen en trends. Na de zomer wil het gemeentebestuur terugkomen met deze brede inventarisatie en opnieuw een aantal keuzes voorleggen. Uiteindelijk zal de gemeenteraad het Toekomstperspectief 2020 in november bespreken.

Toekomstperspectief 2020 richt zich op de lange termijn. De besluiten die genomen worden in het kader van de ombuigingen en de prioritering van de grote projecten worden als een gegeven meegenomen.