Gemeente Leiden

Unieke vogeltentoonstelling in Koetshuis De Leidse Hout

Roofvogels en uilen staan centraal op de tentoonstelling 'Kromsnavels en haaktenen' die op woensdag 29 juni a.s. om 16.00 uur officieel wordt geopend door wethouder Rogier van der Sande (Wijkbeheer). In bezoekerscentrum Koetshuis De Leidse Hout zijn naast foto's van deze bijzondere vogels ook levensechte - opgezette - exemplaren te bewonderen.

Ook in een sterk verstedelijkt gebied zoals de Randstad komen verschillende soorten roofvogels en uilen voor. Meestal zijn ze moeilijk te zien: roofvogels vliegen en zweven vaak hoog in de lucht en uilen zijn vooral 's nachts actief. In de vitrines en op foto's kunnen de bezoekers van het Koetshuis de dieren van dichtbij bekijken. Bovendien wordt er op 18 september a.s. een roofvogelshow in de Leidse Hout georganiseerd en kunnen geĂŻnteresseerden begin oktober een lezing over roofvogels bijwonen.

De tentoonstelling 'Kromsnavels en haaktenen' is ontwikkeld door vrijwilligers van bezoekerscentrum Koetshuis De Leidse Hout in samenwerking met de afdeling Natuur- en milieueducatie van de gemeente Leiden. Een belangrijk deel van de foto's en opgezette roofvogels en uilen is afkomstig uit een particuliere collectie van de heer Hoogeveen.

'Kromsnavels en haaktenen' is tot eind oktober 2005 elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen in Koetshuis De Leidse Hout, Groene Maredijk 100 in Leiden.



Gemeente Leiden