Gemeente Amersfoort

Persbericht/uitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 206

datum: 24 juni 2005

Eemfors nieuwe 'eigenaar' van veilig op straat-vlag tijdens de zomer

Woensdag 29 juni a.s. vindt er een vlagceremonie plaats bij Eemfors, Schothorsterlaan 88 in Amersfoort. Eemforsbedrijfsdirecteur Rinus van der Meer ontvangt de vlag uit handen van Janet ten Hoope, officier van Justitie. Van der Meer zal tijdens de korte vlagceremonie een toelichting geven op de rol van Eemfors binnen de campagne Veilig op straat.

Eemfors
Het tegengaan van zwerfafval is één van de speerpunten in de campagne Veilig op straat. Een schone stad draagt immers bij aan het gevoel van veiligheid. In april trok er daarom een schoonmaakkaravaan van het Neptunusplein naar Schothorst-Noord, vervolgens naar de Noordewierweg en tot slot naar de Binnenstad. Eemfors was een belangrijke schakel in deze schoonmaakkaravaan. Concreet heeft ongeveer 40 man personeel van Eemfors (met bijbehorend materieel) een maand lang iedere week een hotspot onder handen genomen. De uitvoering had per hotspot steeds een ander karakter (beheer op maat), maar de werkzaamheden varieerden van het handmatig vegen of plaatsen van bloembakken, herstellen of vervangen van afvalbakken tot het ondersteunen van een groep schoolkinderen bij een veegactie rond hun school. In september zal Eemfors opnieuw participeren in een actie rond zwerfafval.

Zichtbaarheid partners in campagne
Om zichtbaar te maken welke partijen zich inzetten voor een veilig Amersfoort gaat er dit campagnejaar een 'Veilig op straat-vlag' rond in Amersfoort. Hiervoor wapperde de vlag al bij de gemeente Amersfoort, de politie, de brandweer, Stadstoezicht, SWA en het veiligheidshuis. De rondgang van de vlag zal dit jaar nog een aantal keer gemarkeerd worden door een vlagceremonie bij de diverse betrokken Amersfoortse partijen zoals SRO, ROVA en het voortgezet onderwijs.

Programma 29 juni 2005

8.45 uur Ontvangst met koffie/ thee
9.00 uur Korte toespraak door Janet ten Hoope, Officier van Justitie 9.05 uur Korte toelichting rol Eemfors door Rinus van de Meer (directeur Eemfors) 9.15 uur Vlag wordt gehesen

U bent van harte welkom.

Informatie: Tianne van Woudenberg, communicatieadviseur Veilig op straat, telefoon. 033 469 43 69, e-mail t.vanwoudenberg@amersfoort.nl.


---- --