Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 29 juni t/m vrijdag 8 juli 2005

Woensdag 29 juni

09.00 uur
Gemeentesecretaris De Kleijn is aanwezig bij de vlagoverdracht in het kader van het project 'Veilig op straat'. De vlag wordt door Janet ten Hoope, officier van Justitie, namens het Veiligheidshuis overgedragen aan Rinus van der Meer, de directeur van Eemfors. Locatie: Eemfors, Schothorsterlaan 88 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Van 't Veld houdt een toespraak bij de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de start van 'Nieuwe Perspectieven'. 'Nieuwe Perspectieven' probeert jongeren die meerdere problemen hebben, nieuw maatschappelijk perspectief te bieden. Het project is een gezamenlijk initiatief van de provincie Utrecht en de Gemeente Amersfoort en wordt uitgevoerd door Stichting Onderwijs Voorrang Eemland (SOVEE). Locatie: Bergstraat 16 te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper presenteert het boek '10 jaar Vathorst'. Tien jaar geleden werd door de gemeenteraad van Amersfoort besloten tot verstedelijking van Vathorst. Verschillende collegeleden zijn aanwezig bij de viering van 10 jaar Vathorst. Locatie: OBV Vathorst, Duisterweg 6 te Hooglanderveen.

Donderdag 30 juni

16.30 uur
Wethouder De Wilde opent de eerste fase van Park Gevoelige Schaduw in Vathorst. De openingshandeling zal uitgevoerd worden samen met Nico Rosenbaum, directeur van het Wellantcollege VMBO Amersfoort. Op de locatie van het toekomstige park - gelegen tussen de Veenweg en de Bantpolder - zal een parkbank worden onthuld, die door leerlingen van het Wellantcollege is gemetseld en met mozaïek is afgewerkt. Locatie: Veenweg in Vathorst, tegenover nr 22, te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder De Wilde verricht de opening van Straatfestival Etcetera. Locatie: Onze Lieve Vrouwe Kerkhof, Amersfoort.

20.15 uur
Wethouder Strengers bezoekt 'Verschijningen uit het zilveren tijdperk', een productie van het Nationaal Theater Sarajevo en MESS Internationaal Theaterfestival Sarajevo. Ook de gedeputeerde van de provincie Utrecht, mevrouw Kamp is aanwezig. De voorstelling is door AIDA International naar Nederland gehaald in samenwerking met Vrede van Utrecht en Festival Etcetera in Amersfoort. Locatie: De Flint, Coninckstraat te Amersfoort.

Vrijdag 1 juli

19.00 uur
Wethouder Van 't Veld bezoekt de receptie ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van speeltuinvereniging 'Irene'. Locatie: Paulus Borstraat 41 te Amersfoort.

Zaterdag 2 juli

15.00 uur
Wethouder de Wilde opent de tentoonstelling "De KunstVaarRoute 2005 onder/boven water", met als thema "Waterlijn: op de grens van lucht en water". Locatie: museum Flehite, Westsingel 50 te Amersfoort.

Zondag 3 juli

16.00 uur
Wethouder De Wilde opent de tentoonstelling "5 jaar kunstopdrachten Amersfoort". Locatie: Centrum voor Moderne Kunst De Zonnehof, Zonnehof 4 A.

20.00 uur
Wethouder Strengers woont 'De Grote Oogst' bij, het slotprogramma van Kunstkavel 2.12. Locatie: hoek Roevoeterstraat / Laakboulevard, Vathorst te Amersfoort.


---- --