Vopak NV

Persbericht

Vopak start ontwikkeling zesde terminal in China

Rotterdam, 29 juni 2005


· Vopak start ontwikkeling en bouw van chemieterminal in Zhangzijagang, China
· Zesde Chinese Vopak-terminal en de eerste in 100% eigendom
· Terminal operationeel in 2008
P
Koninklijke Vopak N.V. maakt bekend dat het met de lokale autoriteiten in Zhangzijagang in de provincie Jiangsu in China een overeenstemming heeft bereikt over de langjarige huur van een E terrein van circa 48 hectare voor de bouw van een 'state of the art`-terminal. Op deze lokatie, in het logistieke douanegebied van de vrijhandelszone van Zhangzijagang, zal Vopak starten met de ontwikkeling en bouw van een nieuwe chemieterminal. R
Zhangzhijagang is gelegen aan de zuidoever van de Yangtze rivier, zo'n 140 kilometer ten S noordwesten van Shanghai in het Yangtze River Delta-gebied. Dit gebied is goed voor circa 20% van China's totale bruto nationaal product en 25% van de totale industriële productie van China.

De terminal zal gedeeltelijk dienen als industriële terminal ter ondersteuning van de activiteiten van multinationale chemieproducenten in het industriële park waarin het gebouwd zal worden. Daarnaast zal de terminal dankzij de gunstige ligging van Zhangzijagang een `break-bulk' functie van chemicaliën gaan vervullen in het Yangtze River Delta-gebied.

De terminal zal in de eerste fase over een opslagcapaciteit van circa 200.000 cbm beschikken en in 2008 in bedrijf worden genomen. De lay-out en scope van de terminal worden op dit moment bepaald, om zo het selectieproces van een engineering-/constructiebedrijf te kunnen starten.

Vopak is sinds begin jaren 90 actief in China en beschikt inmiddels over een netwerk van vijf terminals, in verschillende joint-ventures, langs de Chinese kust. De nieuwe terminal in Zhangzijagang zal de eerste Vopak-terminal zijn in China die 100% eigendom is.

Profiel
Koninklijke Vopak N.V. biedt wereldwijd onafhankelijke tankterminalcapaciteit aan de chemische en olie-industrie aan voor opslag van vloeibare en gasvormige chemische producten en olieproducten. In samenhang daarmee levert Vopak een scala van waardetoevoegende logistieke diensten ter ondersteuning van deze activiteiten op basis van de vraag uit de markt. Wereldwijd is de onderneming naar vijf marktregio's georganiseerd en exploiteert zij een netwerk van 72 tankterminals met een gezamenlijke opslagcapaciteit van meer dan 20,0 miljoen m3 in 29 landen.