Syntens

Extra innovatie-impuls voor agrarische sector

Juni 2005 â Syntens en LTO Groeiservice, afdeling Technologie, gaan voor 2005 een samenwerking aan. Hierin hebben zij afgesproken gezamenlijk de individuele ondernemers in de agrarische sector in Noord- en Zuid-Holland een extra innovatie-impuls te geven. Dit doen zij door ondernemers kosteloos te adviseren, workshops en voorlichting te geven en samenwerking tussen bedrijven in de glastuinbouw en vollegrondsgroente te stimuleren. Technologie ontwikkeling - mechanisatie, automatisering en robotisering - en strategisch ondernemen is voor de Nederlandse tuinbouwsector het antwoord op dure arbeid en lage marges. De samenwerking maakt het mogelijk dit doeltreffend aan te pakken.

Syntens en LTO Groeiservice noemen deze samenwerking Twin: Together Win. Twin geeft het gezamenlijke streven weer naar meervoudige winst in en door samenwerking. Syntens en LTO Groeiservice vullen elkaar uitstekend aan. Waar Syntens zich, vanuit de ervaring in het MKB, vooral richt op het aspect ondernemerschap (in de breedte) kijkt de afdeling Technologie vooral naar de innovatiemogelijkheden op technisch vlak. De samenwerking wordt ondersteund door het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Daardoor is onafhankelijk advies gegarandeerd. Binnen het Twin-project verwachten de beide organisaties tot synergie te kunnen komen (1+1=3).

Het innovatieadvies van Syntens en LTO Groeiservice kost de ondernemers niet meer dan de tijd die zij er aan besteden. Syntens en LTO Groeiservice geven kosteloos advies. De ervaring leert dat deze tijdsinvestering in veel gevallen een goede investering is en voor de ondernemer rendement oplevert en zijn concurrentiepositie verbeterd.

Op www.innovatietest.nl kunnen ondernemers alvast voorproeven wat de werkwijze van Syntens en LTO Groeiservice is. In deze test kunnen ondernemers in ca. 8 minuten te weten komen hoe innovatief zijn bedrijf is. De ondernemer heeft dan een aardig beeld van zijn wil en de mogelijkheden om te kunnen veranderen. Deze innovatietest is vooral geschikt voor ondernemers die zich wel eens afvragen waarom zijn inspanningen in geld, tijd, inzet van mensen en materialen voor het ontwikkelen van nieuwe producten, processen of markten zo weinig opleveren.

Meer informatie

Ondernemers die meer informatie willen over dit initiatief of zich aan willen melden, kunnen contact opnemen met de heer K. Knol van Syntens, telefoonnummer (070) 414 5555. Of met de heer B. Veldhoven van LTO Groeiservice, afdeling Technologie, telefoonnummer (070) 307 50 30.

Of mail naar: agro@syntens.nl

Syntens

Syntens is de landelijke onafhankelijke organisatie voor ondernemers die willen en kunnen vernieuwen. Zij stimuleert en begeleidt ondernemers bij innovatie in de meest brede zin van het woord. Syntens draagt met kennis, contacten, diensten en projecten bij aan het versterken van het innovatievermogen van deze bedrijven die op technologisch, organisatorisch of bedrijfsmatig gebied willen vernieuwen. Hiervoor beschikt zij onder andere over een uitgebreid kennisnetwerk van bedrijven en instellingen om de ondernemer te koppelen aan de juiste (markt)partijen. De organisatie telt 15 vestigingen verspreid over Nederland en een Centraal Kantoor in Den Haag. Bij Syntens werken 450 mensen die dagelijks het midden- en kleinbedrijf adviseren. Jaarlijks verstrekken zij 20.000 adviezen aan het MKB. De activiteiten van Syntens worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.

www.syntens.nl

LTO Groeiservice
LTO Groeiservice B.V. is een vaktechnische organisatie. De meeste Nederlandse tuinders van snijbloemen, potplanten, bolbloemen, glas- en vollegrondsgroente (ruim 8.000), zijn via de regionale LTO-organisaties aangesloten bij LTO Groeiservice. Groeiservice helpt ondernemers hun kennis over teelt, bedrijfsvoering en afzet te vergroten. Daarnaast behartigt Groeiservice de gewasspecifieke belangen onder het motto: âvan, voor en door tuindersâ. De afdeling Technologie heeft als doel technische innovatie in de tuinbouw te stimuleren en ondersteuning te bieden bij het opzetten van technische ontwikkelingstrajecten. Hierdoor wordt het innovatieve vermogen van de tuinbouw vergroot en dit komt op zijn beurt de concurrentiepositie van de Nederlandse tuinbouw weer ten goede. De afdeling richt zich vooral op het ontwikkelen van product- en procesinnovaties door en binnen consortia van bedrijven. Door deze positionering, de praktische aanpak en kennis, kunde en ervaring op het gebied van innovatie- & projectmanagement zijn zij in staat om effectief bruggen te slaan tussen ondernemers in primaire sector, kennisinstellingen en MKB-bedrijven.
www.lto.nl