Ingezonden persbericht


GEZAMENLIJK PERSBERICHT

InBev en PepsiAmericas worden partners om Beck's® te introduceren in Polen

Exclusieve langetermijn alliantie biedt uitstekende win-winmogelijkheden

MINNEAPOLIS/BRUSSEL - 28/29 juni 2005 - PepsiAmericas, Inc. (NYSE: PAS) en InBev (Euronext: INB) kondigen aan dat ze een exclusief partnerschap hebben afgesloten om in Polen Beck's® te verkopen en te verdelen. Beck's® zal vanaf 4 juli 2005 beschikbaar zijn voor de consumenten.

De Poolse biermarkt is aantrekkelijk, met een volume van meer dan 30 miljoen hectoliter en volgens CANADEAN (een onafhankelijk researchbedrijf) beloven de marktvooruitzichten een jaarlijks groeipercentage van 4 procent. Die verwachte toename zou er onder meer komen dankzij een stijgende vraag naar luxebieren zoals Beck's®. PepsiAmericas runt een van de beste verkoops- en distributienetwerken in Polen en bedient meer dan 40.000 kleinhandels. Het vult nu haar reeds sterke en groeiende drankenportfolio aan met Beck's®.

Polen trad toe tot de Europese Unie in mei 2004 en telt meer dan 38 miljoen inwoners.

"We zijn opgetogen over ons partnerschap met InBev," aldus Ken Keiser, President and Chief Operating Officer van PepsiAmericas. "Door Beck's®, een van de wereldwijde topmerken van InBev, toe te voegen aan onze al sterke portfolio van dranken, kunnen we de consumptiemogelijkheden en de relevantie voor onze klanten nog doen toenemen en onze bedrijfsmiddelen nog efficiënter gebruiken."

Brent Willis, Chief Commercial Officer bij InBev: "InBev is blij met deze stap naar de Poolse markt, vooral dan naar het erg rendabele en snel groeiende segment van de luxebieren. Dankzij ons partnerschap met PepsiAmericas krijgen we toegang tot een van de beste verkoops- en distributienetwerken in Polen."

Over InBev
InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Skol® - het derde beste verkopende bier wereldwijd - Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. InBev stelt ongeveer 77.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2004 realiseerde InBev een netto-omzet van E8,57 miljard (inclusief 4 maanden AmBev). Bezoek voor meer informatie onze website www.InBev.com.

Over PepsiAmericas

PepsiAmericas is 's werelds tweede grootste producent, verkoper en distributeur van Pepsi-Cola dranken en is actief in 19 landen, o.a. Polen, Hongarije, de Tsjechische Republiek, de Republiek Slowakije, de Caraïben, waaronder Puerto Rico, Jamaica, de Bahamas, Barbados, en Trinidad en Tobago. Meer informatie over PepsiAmericas vindt u op onze website: www.pepsiamericas.com.

Disclaimer van PepsiAmericas
Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitspraken over verwachte komende ontwikkelingen, met verwachtingen betreffende verhoogde consumptiemogelijkheden en een efficiënter gebruik van bedrijfsmiddelen dankzij de overeenkomst tussen PepsiAmericas en InBev. Deze toekomstgerichte uitspraken geven de verwachtingen van het management weer en zijn gebaseerd op gegevens die we momenteel bezitten; de werkelijke resultaten zijn echter onderworpen aan risico's en onzekere factoren, die de eigenlijke prestaties aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Risico's en onzekere factoren die onze toekomstige prestaties kunnen beïnvloeden, zijn onder andere, zonder hiertoe beperkt te zijn: concurrentie, waaronder druk op producten en prijzen; veranderende trends in de smaak van consument; wijzigingen in onze relatie en/of ondersteuningsprogramma's met PepsiCo en andere eigenaars van merken; aanvaarding op de markt van nieuwe productaanbiedingen; weersomstandigheden; kosten en beschikbaarheid van grondstoffen; en wijzigingen in de wetgeving. Alle toekomstgerichte uitspraken moeten worden geïnterpreteerd in het licht van informatie over risico's en onzekere factoren, die worden aangehaald in onze Effecten- en Beurscommissieverslagen, zoals ons jaarverslag op Formulier 10-K voor het jaar dat eindigde op 1 januari 2005.

###

PepsiAmericas contactgegevens InBev contactgegevens

Media: Media:
Mary Viola, +1 847-483-6760 Marianne Amssoms, +32.16.27.67.11 mary.viola@pepsiamericas.com marianne.amssoms@inbev.com

Investor Relations: Investor Relations:
Alex Ware, +1 612-661-3822 Patrick Verelst, +32.16.27.65.41 alex.ware@pepsiamericas.com patrick.verelst@inbev.com


---- --