Provincie Noord-Brabant




GS nemen extra tijd voor overleg met gemeente

Besluit Moerdijkse Hoek na zomer

Het voorontwerp van de Streekplanherziening en het Milieu Effect Rapport (MER) van het bedrijventerrein Moerdijkse Hoek stellen GS na de zomer vast. De besluitvorming hierover was aanvankelijk voorzien in de tweede helft van juni. Gedeputeerde Staten willen echter extra tijd inruimen voor overleg met het gemeentebestuur van Moerdijk.

Zoals bekend, heeft op 13 juni jl. constructief overleg plaatsgevonden tussen de provincie en de gemeente Moerdijk. Op 30 juni a.s. vindt een volgende ontmoeting plaats. De tijdruimte die hierdoor ontstaat, wordt benut voor optimalisatie van alle gegevens die samenhangen met de ontwikkeling van Moerdijkse Hoek en die de basis moeten vormen voor een zorgvuldige afweging bij de besluitvorming.

Besluitvorming door Gedeputeerde Staten over beide documenten is nu voorzien medio oktober. Daarmee schuiven ook andere belangrijke onderdelen van het besluitvormingsproces enkele maanden op. De consultatieronde na het GS-besluit vindt plaats in november en december van dit jaar. Het college kan dan in januari 2006 het ontwerp van de Streekplanherziening (die nodig is om Moerdijkse Hoek te realiseren) en het MER vaststellen. De procedure rond het MER (ter inzage legging, inspraak en toetsing door MER Commissie) vindt dan plaats in het 1e kwartaal van volgend jaar. Daarna volgt het definitieve voorstel van GS voor de beoogde Streekplanherziening. Provinciale Staten kunnen hierover medio 2006 finaal beslissen.
De aanleg van Moerdijkse Hoek is voorzien in 2007. Het terrein zal in een periode van circa 15 jaar worden aangelegd.