Provincie Flevoland




Boeren moeten gaan netwerken

De agrarische sector in Flevoland zou contacten met ondernemingen buiten de agrarische sector moeten leggen en gaat zelf meer initiatieven nemen om een Flevolands agrarisch netwerk in het leven te roepen. Want daar kunnen verrassende mogelijkheden liggen voor met name de afzet van agrarische producten.

Dat was de belangrijkste uitkomst van de eerste netwerkbijeenkomst van agrarisch ondernemers in Flevoland, georganiseerd door gedeputeerde Wubbo de Raad van landbouw en plattelandsontwikkeling.

Initiatiefnemer De Raad: Ik vind het juist nu van het grootste belang dat ondernemers op een informele manier met elkaar van gedachten wisselen over de vraag hoe de agrarische sector in Flevoland kan worden versterkt. Gastspreker van de middag was Theo Meijer, voorzitter van de Akkerbouwproductschappen en voorzitter van de Stichting Food Valley. Meijer onderstreepte het belang van netwerken en adviseerde de agrarische ondernemers meer gebruik te maken van de sterke punten van Flevoland. In dat verband noemde hij de productie en verwerking van vlas. Tijdens de barbecue werd door zon 5o agribusiness intensief gediscussieerd over het prikkelende betoog van de heer Meijer die opriep tot samenwerking, creativiteit en inventiviteit.

De Raad: Afgesproken is 1x per kwartaal zon bijeenkomst te organiseren. Ik wil dat agrarische ondernemers elkaar blijvend gaan inspirereren. Ook ondernemers hebben soms een prikkel nodig en iemand die zegt: Zo kan het ook!.