Gemeente Ede

nummer 137 / Ede, 28 juni 2005

Leger des Heils op zoek naar dagbestedingprojecten daklozen

Het Leger des Heils gaat zelf op zoek naar zinvolle dagbestedingsprojecten voor de bewoners van het sociaal pension aan de Langenkampweg in Ede. Het Leger krijgt hiervoor een subsidie van de gemeente Ede.

Het sociaal pension is bedoeld als maatschappelijke opvang voor de gemeenten in de Valleiregio (Ede, Wageningen, Scherpenzeel, Barneveld, Renswoude, Rhenen en Veenendaal). Doel van de maatschappelijke opvang is dat mensen uiteindelijk, na een aantal tussenstappen, weer een normaal leven kunnen leiden. Dagbesteding, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk, scholing of sociale activering, kan voor deze groep een eerste stap zijn op weg naar een normaal leven met betaald werk.

Het is de bedoeling dat het Leger des Heils binnen het bestaande aanbod van dagbestedingactiviteiten bij diverse instanties op zoek gaat naar een aanbod dat past bij haar bewoners en vervolgens haar bewoners motiveert om daar ook aan deel te nemen. Daarbij is sprake van maatwerk, voor iedere individuele bewoner wordt gezocht naar het beste aanbod en wordt waar nodig een individueel contract met de aanbieder van dagbesteding afgesloten.

Omdat met deze vorm van werken nog niet of nauwelijks ervaring bestaat, krijgt het Leger de opdracht hier gedurende één jaar ervaring mee op te doen. Na dat jaar wordt de proef geëvalueerd en bekijken de regiogemeenten hoe zij het vervolg zullen vormgeven.

Het project vormt een onderdeel van het Stedelijk Ontwikkelingsbeleid Ede (SOE II). De gemeente krijgt het benodigde bedrag (EUR 51.023,00) van de provincie Gelderland in het kader van het provinciale Grote Stedenbeleid (GSO).

Laatste wijziging: 29-06-2005