Persupdate

INTEROUTE LEVERT SNEL ETHERNET AAN BRAIN TECHNOLOGY

Italiaanse IT groep kiest Interoute Fast Ethernetdienst om flexibiliteit en gemak van tijdelijk beschikbare extra bandbreedte

Amsterdam/Rome, 29 juni 2005 Interoute, het snelst groeiende telecombedrijf in Europa en eigenaar van Europa s meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet, heeft eind mei een overeenkomst gesloten met Brain Technology groep, producent en distributeur van gepersonaliseerde IT producten. Interoute gaat Fast Ethernetdiensten leveren tussen het hoofdkantoor van Brain Technology in Florence en de vestiging van een strategische partner van Brain in Milaan.

Dankzij het ongeëvenaarde bereik van het netwerk van Interoute, kunnen alle soorten databestanden via Interoute s Ethernet worden verzonden van de ene kant naar de andere kant van Europa. Databestanden kunnen over lange internationale afstanden worden uitgewisseld met hetzelfde gemak en tegen dezelfde lage kosten als binnen één en hetzelfde kantoorpand. Dit wordt mogelijk gemaakt door flexibele opwaarderingopties voor de bandbreedte die variëren van 1Mb/s tot 1 megabyte, en transmissiekosten van éénderde van de normale SDH kosten.

Naast de Fast Ethernetdienst van Interoute, heeft Brain Technology ook gekozen voor de zogeheten burstable netwerkverbinding. Dit is een contractuele optie waarmee Interoute klanten kan voorzien van incidentele piekbehoefte aan bandbreedte zonder dat een langlopende verplichting wordt aangegaan voor meer bandbreedte. Hiermee krijgt Brain Technology toegang tot de bandbreedte die ze tijdelijk nodig hebben zonder zich zorgen te hoeven maken over langdurige extra kosten.

Over Interoute
Eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 30.000 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen, Zürich, Leipzig, Praag, Pilsen, Brno, Ostrave, Bratislava, Boedapest, Oradea, Boekarest, Bielsko Biala en Warschau. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.nl

Over Brain Technology
Dankzij de synergie van alle bedrijven binnen de Brain groep, ontwikkelt en ontwerpt Brain Technology sinds 1995 kwalitatief hoogwaardige computeroplossingen voor bedrijven en professionals. De kennis die is opgedaan in alle sectoren waarin de groep werkzaam is, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van highlevel skills die de klanten van Brain Technology technologische hulpmiddelen bieden om te blijven groeien. Het industriële bedrijf binnen de groep, Brain Industries, ontwikkelt geavanceerde procedures voor de assemblage, configuratie en het testen van PCs. 30.000 computers worden jaarlijks bij Brain Industries onder strikte ISO 9001 eisen samengesteld. Onderdelen van de groep zijn: Playnet beheer van websites en levering housing- en hostingdiensten aan bedrijven en particulieren; Essedi Shop een keten van winkels die de diensten en producten van Brain Technology verkopen; en Compute Care voor On Site en On Centre technische diensten aan bedrijven en particulieren.