Ingezonden persbericht


Bij dit bericht is fotomateriaal beschikbaar

Persbericht

29 juni 2005

Ontrack Data Recovery introduceert nieuwe versie van doe-het-zelf recoverysoftware

~ Ontrack® Easy Recovery" 6.10 komt tegemoet aan vraag naar recoveryproducten met uitgebreidere ondersteuning en mogelijkheden ~

Ontrack Data Recovery", s werelds grootste data recoveryexpert, heeft een nieuwe versie van zijn EasyRecovery doe-het-zelf data recoveryoplossingen en bestandherstelsoftware op de markt gebracht. Ontrack® EasyRecovery 6.10 biedt een uitgebreide ondersteuning voor de nieuwste bestandstypen en verbeterde functionaliteit voor nieuwere hardwareconfiguraties.

Met meer dan 100.000 verzoeken om recoverydiensten in 2004, onderkent Ontrack de noodzaak voor krachtigere doe-het-zelf recoverymogelijkheden , aldus Jim Reinert, senior director software en services bij Ontrack Data Recovery. Aangezien de meerderheid van de EasyRecovery-gebruikers kleine ondernemingen zijn, is het van groot belang om software te leveren die de bedrijfscontinuïteit direct positief beinvloedt en de gevolgen van dataverlies tot een minimum beperkt.

De EasyRecovery 6.10 productreeks is op een aantal punten uitgebreid, waardoor meer controle over het recoveryproces wordt geboden. Enkele van de nieuwe mogelijkheden zijn:
- Microsoft® Office 2003 ondersteuning voor FileRepair-componenten
- Microsoft® Outlook 2003 ondersteuning voor EmailRepair- componenten
- Toegevoegde ondersteuning voor Serial ATA (SATA) apparaatidentificatie
- Uitgebreide apparaatidentificatie voor een breed aanbod van digitale media en externe media apparaten (USB, FireWire, USB key drives)
- Verbeterde functionaliteit van ER-DOS product, inclusief ondersteuning voor harde schijven die groter zijn dan 137 GB
- Ondersteuning van meer dan 290 specifieke bestandstypen in de ruwe recoveryfunctionaliteit in EasyRecovery" Professional.

(230 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

About EasyRecovery
De EasyRecovery productreeks bestaat uit vijf afzonderlijke productlijnen die een veilige manier bieden om gegevens terug te halen of bestanden te repareren. Dit helpt zakelijke en thuisgebruikers de storingsduur en de kosten van productiviteitsverlies te beperken:
* EasyRecovery" Professional data recoverysoftware is de complete oplossing voor uw data recovery, e-mailherstel, bestandsherstel en schijfdiagnose. EasyRecovery Professional biedt alle mogelijkheden en voordelen van EasyRecovery" DataRecovery, EasyRecovery EmailRepair" en EasyRecovery FileRepair" en voegt daaraan superieure schijfdiagnostiek, waaronder DataAdvisor® en geavanceerde data recoverymogelijkheden toe.
* EasyRecovery" DataRecovery is een eenvoudige maar krachtige tool die data terughaalt die verloren, ontoegankelijk of gedelete is, met een nieuwe functionaliteit voor het herstellen van zip-bestanden. Met EasyRecovery DataRecovery kunnen gewiste bestanden, mappen en complete partities snel en gemakkelijk worden teruggehaald. Dit maakt het de ultieme doe-het-zelf oplossing bij dataverlies.
* EasyRecovery FileRepair" is voor bestanden die wel toegankelijk zijn, maar die niet geopend kunnen worden. Het herstelt corrupte bestanden en slaat deze op als nieuwe, leesbare bestanden. Het is een complete oplossing voor het herstellen en terugzetten van corrupte zip-bestanden en Microsoft® Access-, Excel-, PowerPoint- en Word-bestanden.
* EasyRecovery EmailRepair" herstelt Microsoft Outlook-, Outlook Express- en zip-bestanden die wel toegankelijk zijn, maar niet kunnen worden geopend. Met deze krachtige software kunnen gewiste berichten worden hersteld en teruggezet, en kunnen corrupte Microsoft Outlook Express- (DBX) en Microsoft Outlook- (PST & OST) bestanden worden geopend, waaronder Outlook 2000 of nog oudere bestanden van meer dan 2 GB.
* EasyRecovery" Lite is een goedkopere versie van EasyRecovery" DataRecovery waarmee tot 25 bestanden per sessie kunnen worden teruggehaald.

De EasyRecovery 6.10 productreeks is verkrijgbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans. Met deze producten kunnen bestanden die zijn gecreëerd onder DOS, Windows 3.x, 95, 98, Me, 2000, NT en XP systemen, worden teruggehaald van verschillende typen media, waaronder IDE/ATA/EIDE/SCSI en nu ook SATA harde schijven, uitneembare zip-schijven, diskettes, uitneembare Jaz-schijven, externe opslagmedia (USB/FireWire drives, USB key drives) en digitale media (bijvoorbeeld CompactFlash, SmartMedia, flash memory, memory sticks).

Over Ontrack Data Recovery"
Ontrack Data Recovery is een toonaangevende, wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen.

Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll Ontrack Inc., die opereert als de Technology Services Group van Kroll Inc., de wereldwijde specialist in risico- en verzekeringsdiensten.

Voor meer informatie over Ontrack Data Recovery kunt u een bezoek brengen aan de website: http://www.ontrack.co.uk.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: cathelijnev@lewispr.com
Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com