Gemeente Zwolle

Ballonnenwedstrijd theater De Spiegel was TOP!
Koningin genoot van blauwe ballonnenzee

Koningin Beatrix genoot zichtbaar van het feestelijk hoogtepunt van haar jubileumbezoek op 21 juni 2005: de ballonnenwedstrijd ter viering van het hoogste punt van theater De Spiegel. Vanuit de boot gaf de koningin het startsein door de eerste ballon los te laten. Ruim 18.000 ballonnen volgden en kleurden de Zwolse hemel blauw.

Wel 500 kinderen waren naar het terrein bij theater De Spiegel gekomen. Het stalen skelet van het in aanbouw zijnde theater stak hoog de lucht in, terwijl beneden de kinderen vol ongeduld wachtten op het grote moment. Toen wethouder Erik Dannenberg bekend maakte dat de koningin meer dan een half uur vertraging had, kon een enkel kind het niet meer houden en vlogen een paar blauwe ballonnen voortijdig de lucht in. Gelukkig hielden twee clowns de stemming er goed in met Kabouter Plop en Oranje Boven, dus toen de koningin uiteindelijk in zicht kwam, klonk er luid gejuich.

Ballonnen op reis
Stadsdichter Paul Gellings droeg zijn speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht voor: ´De reizende koningin´*. Daarna liet koningin Beatrix haar oranje ballon op en kozen ruim 18.000 ballonnen het luchtruim; voor elk Zwols kind van 0 tot en met 12 jaar één. De drie kinderen van wie de ballon het verst komt, ontvangen een leuke prijs van de Gemeente Zwolle. Zij ontvangen hiervan persoonlijk bericht. De eerste ballon is trouwens al binnen: die is dezelfde dag rond half tien ´s avonds gevonden in Penningsehl in Duitsland. Wordt vervolgd!


---