Ingezonden persbericht


MediaCatalyst visualiseert geluidsniveau Schiphol op schiphol.nl

Amsterdam, 29 juni 2005 - Media Catalyst, interactieve communicatiespecialist, heeft voor Amsterdam Airport Schiphol een online oplossing ontwikkeld om geluidsniveaus rond de luchthaven te visualiseren. Vanaf vandaag kunnen omwonenden van Amsterdam Airport Schiphol precies zien hoe hoog het geluidsniveau is door vliegverkeer in hun omgeving. Daarnaast is te bekijken welke start- en landingsbanen op dat moment in gebruik zijn en worden de vliegroutes weergegeven. Schiphol Group bewaart meetgegevens, zodat ook metingen uit het verleden zijn op te roepen. Met deze functionaliteit op zijn website wil Schiphol de helderheid over het vliegverkeer voor omwonenden vergroten en mensen meer betrekken bij de activiteiten van de luchthaven.

De meetgegevens komen van het geluidsmeetsysteem NOMOS (Noise Monitoring System). MediaCatalyst ontwikkelde een applicatie om deze gegevens online te kunnen tonen. Op www.schiphol.nl/nomosonline is een overzichtskaart te vinden met alle 22 NOMOS-meetposten en de constant actuele metingen van deze posten. Maar bezoekers kunnen ook met hun postcode de dichtsbijzijnde meetpost vinden en per meetpost recente en historische overzichten oproepen.

Schiphol Group wilde al enige tijd de gegevens uit zijn geluidsmeetposten online weergeven. De luchthaven gaat in de toekomst de informatievoorzieningen naar zijn omwonenden nog verder verbeteren en uitbreiden.

Over MediaCatalyst
MediaCatalyst is gespecialiseerd in digitale marketing en interactieve communicatieoplossingen, en heeft naast haar hoofdkantoor in Amsterdam vestigingen in Los Angeles en New York. Sinds haar oprichting in 2001 toont MediaCatalyst een continue groei zonder investeringen van buiten af. Het bureau werkt onder andere voor internationale klanten als Sony Ericsson Mobile Communications, Yamaha Motor Europe, M&R Print, Canon, World Press Photo en Sony Europe.