TomTom laat John Cleese je de weg wijzen

Stem van John Cleese nu te downloaden door gebruikers met TomTom PLUS-abonnement

Amsterdam, 29 juni 2005 -- TomTom, leverancier van persoonlijke navigatiesystemen, heeft de bekende Britse komiek John Cleese gevraagd om route-instructies in te spreken voor de navigatieoplossingen van TomTom*. Zijn stem - en diverse andere - kunnen nu gedownload worden door gebruikers met een abonnement op de TomTom PLUS-diensten.

John Cleese is in Nederland vooral bekend als lid van de Britse comedy-groep Monty Python, als Basil Fawlty in de tv-serie 'Fawlty Towers' en als advocaat Archie Leach in de film 'A Fish Called Wanda'. Hij heeft op zijn eigen onmiskenbare, komische manier een complete set route-instructies voor TomTom ingesproken, die iedere reis gegarandeerd een stuk leuker maken. Met John Cleese als gids komen gebruikers snel, veilig en vrolijk op hun bestemming aan, in de Benelux en heel Europa.

'Dit is geweldig, ik ben zelf een enorme Monty Python-fan en ik ben dan ook heel blij dat John Cleese hieraan heeft meegewerkt,' zegt Harold Goddijn, CEO van TomTom. 'Daarnaast bewijst dit nog eens dat satellietnavigatie echt iets leuks is, voor iedereen. De stem van Cleese herken je meteen en het laat onze klanten zien dat we onze TomTom PLUS-dienst blijven uitbreiden.'

Gebruikers met een TomTom PLUS-abonnement kunnen een ruime keuze aan content downloaden, waaronder TomTom Traffic (real-time verkeersinformatie), TomTom Weather (real-time weerberichten), TomTom Safety Cameras (locaties van flitscamera's) en TomTom Voices. De stem van John Cleese kan gedownload worden via www.tomtom.com/plus. De kosten bedragen ¤9.95 (incl. BTW).

Een abonnement op de TomTom PLUS-diensten kan aangeschaft worden via de website van TomTom: www.tomtom.com.
*Voor klanten met TomTom GO 300, TomTom GO 500, TomTom GO 700, TomTom MOBILE 5 of TomTom NAVIGATOR 5.