Gemeente Haarlem


Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


29 juni 2005

190/2005


Veiliger voor burgers en parkeercontroleurs


Parkeerzaken stapt over naar C2000

De afdeling Parkeerzaken stapt per 1 juli aanstaande over op het digitale netwerk C2000. Dat heeft het college van B&W dinsdag besloten. Dit netwerk wordt gebruikt door politie, brandweer, ambulancediensten en diverse rampenorganisaties. Tot 1 juli maken de parkeercontroleurs nog gebruik van het analoge netwerk van de politie Kennemerland. Doordat de politie stopt met dit systeem is nu gekozen voor C2000.


Alle parkeercontroleurs die in de stad lopen zijn voorzien van een portofoon. Daarmee staan ze in verbinding met elkaar en met de meldkamer van parkeerzaken. Invoering van C2000 heeft meer voordelen; C2000 heeft betere en meer betrouwbare landelijke bereikbaarheid vergeleken met het vorige systeem. Iedere C2000 portofoon heeft bovendien een alarmknop waarmee de parkeercontroleur in noodsituaties direct in verbinding staat met de meldkamer van de politie Kennemerland. Dit is belangrijk voor het veiligheidsgevoel van de individuele parkeercontroleur op straat.


Ook de veiligheid voor de burgers van Haarlem bij een eventuele ramp is gediend met een overstap naar C2000. De portofoons kunnen namelijk door de politie Kennemerland snel op afstand bijgeprogrammeerd worden. In een eventuele rampsituatie is daardoor een groter aantal portofoons beschikbaar waarmee de communicatie optimaler wordt. Ook diverse omliggende gemeenten stappen over op C2000.

sector Publieksdienst
Meriam Juthan, communicatieadviseur
023-5114398
023-5115172
mjuthan@haarlem.nl


---- --