Politie Hollands Midden

Datum: 29 juni 2005

Leiden Aanhouding De politie heeft een 36-jarige Leidenaar aan de Havikshorst aangehouden. De politie was op de hoogte gebracht dat deze man in het bezit was van een vuurwapen en een verboden slagvoorwerp. De goederen zijn in beslag genomen en de man is overgebracht naar het politiebureau. Na het afgeven van een verklaring is de man weer in vrijheidgesteld.

Leiden Aanhouding na vernieling autospiegel

De politie heeft woensdag 29 juni in de vroege ochtend een 20-jarige Leidenaar en twee Koudekerkers van 18 en 21 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een autospiegel op de De Gijselaarstraat. Een bewoner zag omstreeks 02.25 uur drie jongens naar de auto lopen en hoorde vervolgens dat de spiegel afgetrapt werd. De politie werd hierop ingeschakeld en zag de jongens staan op de Cobethstraat. De politie heeft ze hierop aangehouden voor de vernieling.

Gouda Aanhouding De politie heeft een 21-jarige man uit Bodegraven aangehouden op de Tweede Loevesteinhof. De man wordt er van verdacht ingebroken te hebben in een woning aan de Loevestein op woensdag 29 juni, omstreeks 02.50 uur. Een 68-jarige man, wonende aan de Loevestein, belde de politie nadat hij twee mannen aan de achterzijde van een woning had gezien, die er vervolgens vandoor gingen. Ter plaatse zagen agenten twee mannen in de buurt die na het zien van de politieauto het op een lopen zetten. De mannen voldeden aan het signalement van de melder. De agenten wisten één van de mannen aan te houden. Het is nog niet duidelijk of de mannen de woning hebben kunnen binnendringen. De politie zet het onderzoek voort.

Bodegraven Verkeersongeval Op dinsdag 28 juni, omstreeks 17.00 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een snorfietsster en een fietsster. De snorfietsster, een 52-jarige vrouw uit Bodegraven reed over de Oud Bodegraafseweg en verleende op het kruispunt met de openbare weg geen voorrang aan een van linkskomende fietsster een 38-jarige vrouw uit Woerden. Beiden kwamen ten val. De 52-jarige vrouw is met een hoofdwond overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Reeuwijk Vechtpartij De politie stelt een onderzoek in naar de personen die betrokken zijn geweest bij een vechtpartij op de Reeuwijkse Hout. De vechtpartij ontstond op dinsdag 28 juni, omstreeks 16.20 uur, tussen twee groepen jongeren. Inmiddels is er aangifte gedaan van mishandeling door een 18-jarige vrouw uit Gouda en zijn er een aantal getuigenverklaringen opgenomen. Vermoedelijk is de aanleiding van de vechtpartij een voetbal die een aantal keer tussen een groep recreanten is gekomen. De politie roept betrokkenen en getuigen op zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( District Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --