Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Huissen - aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 29-06-2005

De Huissense politie heeft dinsdagmiddag en -avond twee mannen aangehouden na meldingen van huiselijk geweld. Een 41-jarige Huissenaar werd `s middags aangehouden omdat hij over een langere periode zijn vrouw en zijn kind zou hebben mishandeld. De man werd omstreeks vier uur in zijn huis in Huissen aangehouden, kort nadat zijn 37-jarige vrouw melding van mishandeling had gedaan bij de politie. Op het politiebureau verklaarde de man van niets te weten. In verband met het onderzoek is de man in verzekering gesteld. Een 36-jarige Arnhemmer werd 's avonds aangehouden omdat hij zijn ex-vriendin - een 35-jarige Arnhemse - zou hebben mishandeld. Het incident vond omstreeks half elf plaats bij het voormalige huis van de twee in Huissen. Daar zou de Arnhemse mishandeld zijn na een woordenwisseling. Door de mishandeling heeft de vrouw verwondingen opgelopen aan haar nek, hoofd en gezicht. Ter plaatse gekomen agenten hebben de man aangehouden. Hij is ingesloten in het Arnhemse politiebureau.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - Vrouw gewond na botsing

Publicatiedatum: 29-06-2005

Een 25-jarige vrouw uit Hoenderloo is dinsdagochtend in Zevenaar gewond geraakt nadat ze met haar auto in botsing was gekomen met een 35-jarige automobilist uit Tolkamer. De vrouw wilde omstreeks half negen vanaf de Doesburgseweg linksaf de Oude Steeg oprijden. De automobilist uit Tolkamer, die achter de vrouw reed, zag te laat dat de Hoenderlose stil stond met haar auto en kon zijn voertuig niet meer op tijd tot stilstand brengen. Door de botsing die hierop volgde liep de vrouw verwondingen op aan haar nek en rug. De Hoenderlose is overgebracht naar het ziekenhuis in Zevenaar. De man uit Tolkamer was met de schrik vrij gekomen. Volgens de politie was er geen sprake van alcohol bij het ongeluk.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - Beschonken snorfietser aangehouden
Publicatiedatum: 29-06-2005

De politie van Westervoort heeft dinsdagmiddag een 28-jarige Duivenaar aangehouden omdat hij beschonken rond reed op zijn bromfiets. Agenten zagen de man omstreeks vier uur rijden waarna hij voor een routinecontrole werd staande gehouden. Uit de blaastest die de man deed, bleek dat hij te veel had gedronken waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Zevenaar. Uit de ademanalyse die hier werd afgenomen bleek dat de man een alcoholpromillage had van
1,62. Dit is ruim drie keer de wettelijk toegestane hoeveelheid. De man is met een proces-verbaal opzak en een rijverbod van acht uur later die middag vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden