Transformatie van KPN gaat op volle kracht vooruit met Cramer

29.06.2005 / 10:00 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Cramer

De transformatie van KPN gaat op volle kracht vooruit met Cramer

LONDEN, June 29/PRNewswire/ --
Cramer heeft vandaag de succesvolle invoering van zijn software aangekondigd door de hele onderneming van het Nederlandse telecommunicatiebedrijf KPN. Het 'go-live' markeert een belangrijke mijlpaal in één van de meest ambitieuze transformatieprogramma's van het volgende generatie netwerk in de telecomindustrie.

Met de volgende generatie netwerktransformatie van KPN, die wordt vergeleken met BT's netwerkinitiatief van de 21ste eeuw, wordt gestreefd naar een besparing op de jaarlijkse bedrijfskosten van ongeveer 850 miljoen euro (1 miljard dollar US) in het jaar 2010. Het gebruik van Cramer zal aanzienlijk bijdragen aan de totale besparingen.

Han Wijns, General Manager van Operator Transmission Services, is verantwoordelijk voor een aantal IT-elementen van het transformatieprogramma van KPN en zei: 'Cramer is de centrale toepassing van ons programma Network Inventory Manager (NIM) dat een volledige organisatietransformatie ondersteunt. Het in werking treden door het gehele bedrijf is een afspiegeling van onze oorspronkelijke evaluatie: de unieke technologie van Cramer zorgt ervoor dat wij een aanzienlijke waarde kunnen toevoegen aan het bedrijf.'

De voltooiing van deze fase betekent dat KPN de twee voornaamste legacy-systemen die worden gebruikt om het nationale transmissienetwerk te beheren zal uitschakelen en in plaats daarvan door het gehele bedrijf zal overgaan op een enkelvoudig Cramer-systeem.

Een van de systemen die worden uitgeschakeld functioneert al sinds halverwege de jaren '70 en de overstap op Cramer brengt een grootse gegevensmigratie met zich mee. Informatie op meer de 40.000 locaties, bijna 3 miljoen apparaten, 4 miljoen kabels en een half miljoen circuits wordt geladen in het Cramer-systeem.

Gedurende de invoering heeft Cramer nauw samengewerkt met de interne systeemintegratiegroep van KPN. Wim Helgers, Program Director Network Information Management program, die de implementatie voor KPN leidde, merkte op: 'De kwaliteit en het professionalisme van de ondersteuning van het Cramer-team was uitmuntend. Het getuigt van de mogelijkheden van de producten van Cramer.'

De voordelen van standaardisering met Cramer voor KPN zijn:


- Een geconsolideerd, onderhouden netwerkoverzicht en veel nauwkeuriger gegevens

- Afname van bedrijfskosten door procesautomatisering
- Snellere, tijdige inzet van netwerk en diensten
- Een flexibel en schaalbaar systeem dat kan groeien en veranderen wanneer de behoeften van KPN zich verder ontwikkelen
- Beter beheer van de planning, activering en zekerheid betreffende diensten in alle domeinen

KPN is al sinds 2001 een klant van Cramer met projecten in verscheidene bedrijfsonderdelen waaronder KPN Mobiel, ePacity (aanbod van IP-VPN voor bedrijven van KPN), VoIP en KPN Internet.

Cramer CEO, Jon Craton, merkte op: 'KPN maakt gretig gebruik van Cramers unieke mogelijkheden ter ondersteuning van hun ambitieuze bedrijfsdoelen. De transformatie naar volgende generatie netwerken is waarschijnlijk de grootste uitdaging waarmee vele telecombedrijven tegenwoordig worden geconfronteerd. Door volgende generatie pioniers zoals KPN, BT en Bell Canada met succes te ondersteunen, kan Cramer nu een unieke combinatie van ervaring en technologie bieden aan andere telecombedrijven om hen te helpen bij hun transformatie.'

Cramer en KPN Eurorings

In juli 2004 trad Cramer in werking in Eurorings, het internationale ultramoderne SDH/optische netwerk van KPN dat zich uitstrekt over 40 belangrijke bedrijven en financiële centra in Europa. Eurorings werd volledig door KPN overgenomen tengevolge van de ondergang van het in Amerika gevestigde Qwest Communications.

Martin Zaalberg, Senior Manager bij Eurorings, zei: 'Toen Cramer in werking trad bij Eurorings werden we in staat gesteld inconsistenties te identificeren en te corrigeren in onze netwerkgegevens die via onze bestaande systemen niet vastgesteld konden worden. Dientengevolge hebben we nu een veel nauwkeuriger en betrouwbaarder overzicht van ons netwerk en onze diensten, zodat we tijd en geld besparen en een betere service kunnen leveren aan onze klanten.'

De inzet van EuroRings maakt gebruik van Cramers unieke technologie voor het synchroniseren van netwerkgegevens vanuit meerdere bronnen: SyncEngine.

Cramer SyncEngine voorziet nu in een automatische synchronisatie en vereniging van netwerk- en servicegegevens tussen het Cramer-systeem van KPN Eurorings en het SDH netwerkmanagementsysteem van Alcatels Ring Manager (RM).

Het resultaat is een volledig 'gesloten lus' inventarismanagement- en 'provisioning'-systeem dat automatisch een hoogwaardige gegevenskwaliteit onderhoudt en meer automatisering en minder vertragingen en fouten mogelijk maakt.

Met Cramer SyncEngine verenigt KPN Eurorings automatisch informatie op 300 knooppunten, 55.000 poorten, 5.000 VC12 schakelingen en veelvoudige secties tussen Cramer en het RM NMS van Alcatel. Er bestaan al plannen om de inzet van SyncEngine uit te breiden op het nationale netwerk van KPN dat een half miljoen poorten en een dozijn aparte domeinen voor netwerkmanagement bevat.

'Omdat gegevens nu automatisch vergeleken kunnen worden met informatie in de Element Managers en het Network Inventory System worden de updatecycli aanzienlijk verkort en fouten verminderd,' voegde Wijns toe.

Over Cramer

Cramer is de wereldwijde leider in bedrijfssoftware die de rendabiliteit van telecommunicatie verandert. We hebben de aanbieders van telecommunicatie op vijf continenten in staat gesteld de kosten te verlagen, de tijd van het op de markt brengen te verkorten en de winsten te verhogen. Het nieuwste softwarepakket van het bedrijf, Cramer5, werd uitgeroepen tot 'Best New OSS Product' van 2004 en blijkt de oplossing naar keuze te zijn voor de grootste telecommunicatiebedrijven wereldwijd om hun bedrijfssucces te vergroten.

Source: Cramer

Contactpersoon voor de pers: Robert Curran, Cramer, T: +44-(0)-1225-327252, M: +44-(0)-7771-888430, robert.curran@cramer.com; Voor EMEA, Trudie Parsons, Blanc & Otus PR, T: +44-(0)-207-413-3229, tparsons@blancandotus.com; Voor America, Alan Gilbert, Crawford PR, T: +1-703-255-3835, M: +1-703-624-4675, agilbert@crawfordpr.com