Gemeente Zwolle

BallonFiësta neemt gasten college mee de lucht in

Het Warsteiner BallonFiësta Overijssel ? één van de grootste ballonfestijnen in Nederland ? gaat woensdag 29 juni 2005 weer van start in park De Wezenlanden. Op vrijdag 1 juli neemt het evenement o.a. gasten van de gemeente Zwolle mee de lucht in. Wethouder Peter Pot neemt vier gasten mee in ´zijn´ ballon. De gasten (namen zie bijlage) van de wethouder zijn inwoners van de stad, die een bijzondere prestatie hebben geleverd en zo mede Zwolle op de kaart hebben gezet. Daarnaast zijn recent gevestigde of nog te vestigen ondernemers van Hessenpoort en Marslanden uitgenodigd. Tijdens het avondprogramma leest de Zwolse Stadsdichter, Paul Gellings, een speciaal voor het BallonFiësta geschreven gedicht voor.

De elfde editie van het Warsteiner BallonFiësta Overijssel is gekoppeld aan het thema: ontmoeting tussen overheid en bedrijfsleven. De gemeente Zwolle heeft hier een eigen invulling aan gegeven door ondernemers van Hessenpoort en Marslanden én Zwolse ambassadeurs uit te nodigen. Zij stijgen samen op met als doel om ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en natuurlijk van het (Zwolse) uitzicht te genieten.
Mits het weer het toelaat gaan ballonnen vanaf 20.00 uur de lucht in. De ballonnen stijgen op vanaf het Park de Wezenlanden, achter het Provinciehuis. De ballonvaart duurt ongeveer een uur.

BallonFiësta
Bijzonder aan het BallonFiësta in Zwolle is dat het evenement zo dichtbij de binnenstad wordt gehouden. Op woensdag 29 en donderdag 30 juni gaan per dag twintig ballonnen de lucht in. De start is om 19.30 uur. Op vrijdag 1 juli gaat de themadag ´s middags van van start met een netwerkbijeenkomst voor vertegenwoordigers van bedrijfsleven en overheid. Erben Wennemars opent om 19.00 uur het avondprogramma. Om 19.30 uur worden de ballonteams voorgesteld. Vanaf 20.00 uur kiezen ruim dertig ballonnen het luchtruim, waaronder een aantal special shapes (pinguin, koe). Vanaf 21.00 uur worden diverse shows en live optredens opgevoerd, met medewerking van o.a. de Zwolsche Muziekfabriek. Aan het einde van de avond om 22.30 uur is er een spectaculaire fakkelshow met live muziek en dans.


---