Gemeente Zwolle

Gemeentegarantie FC Zwolle met een jaar verlengd

De huidige gemeentegarantie voor FC Zwolle van ¤ 300.000,-- wordt met een jaar verlengd tot 1 juli 2006. De afbouw van het laatste stukje gemeentegarantie zou voor een belangrijk deel worden afgedekt door een sponsorbijdrage van Flash Casino. Door de uitkomst van het referendum van 2 maart j.l. is Flash als beoogd hoofdsponsor afgehaakt.

In het raadsbesluit van 9 mei j.l. is afgesproken dat FC Zwolle enige tijd moest krijgen om een nieuwe hoofdsponsor te vinden. Uit gesprekken met het bestuur van FC Zwolle blijkt dat het niet doorgaan van de hoofdsponsor leidt tot een aanzienlijke aderlating in de begroting voor het komend seizoen. Een hoofdsponsor is nog niet gevonden. Wel is een hoofdsponsor begroot, maar voor een fors lager bedrag. Het opvoeren van deze sponsor betreft een ambitie voor het komend seizoen. Er ligt geen harde afspraak of overeenkomst.

Het verstrekken van een gemeentegarantie houdt in dat de gemeente Zwolle zich garant stelt voor de door FC Zwolle aangegane lening. Als blijkt dat FC Zwolle niet aan haar verplichtingen kan voldoen, zal de bank een claim bij de gemeente neerleggen.

Gezien de liquiditeitspositie van FC Zwolle is B&W bereid de huidige gemeentegarantie te verlengen tot 1 juli 2006. Het huidige prestatiecontract met de Zwolse betaald voetbal organisatie blijft van toepassing. In juni 2006 wordt de gemeenteraad opnieuw geïnformeerd over de financiële positie van FC Zwolle en de afbouw van de gemeentegarantie.


---