Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Veel remises in 10e ronde EK in Warschau De tiende ronde van het Europees kampioenschap in Warschau was een relatief rustige dag. De zeven Nederlandse deelnemers lieten vijf remises bijschrijven, allen met zwart. Tiviakov handhaafde zich aan de top door het punt te delen met de sterke Rus Drejev. De Groninger staat na tien van de dertien ronden op de negende plek met zeven punten.
Ook Ivan Sokolov (met 6,5 punt 28e) en Loek van Wely (zes punten, 45e) speelden remise, tegen respectievelijk Jakovenko en Bocharov, beiden uit Rusland. Sokolov en Van Wely zullen nog flink aan de bak moeten, want behalve de Europese titel zijn er 34 kwalificatieplaatsen voor het WK te verdienen.

Friso Nijboer speelde remise tegen Kempinski uit Polen. Met 5,5 punt staat hij negentigste. De overige Nederlanders bevinden zich in de onderste helft van de 229 deelnemers tellende lijst. Reinderman won van de Pool Lagowski en kwam op 50 procent. Smeets maakte remise tegen de Turk Atakis (4,5 punt) en Erwin l'Ami verloor van de Duitser Löffler en zakte met vier punten af naar de 172e plaats.

De 15-jarige Sergej Karjakin uit Oekraïne treurde niet lang om het verlies maandag tegen zijn landgenoot Ivantsjoek. Hij versloeg de Rus Moisejenko en nam met acht uit tien opnieuw de leiding door de vele remises onder de rest van toppers in het klassement.

Partijen zijn na te spelen via deze link. Zie het origineel

De partijen zijn live te volgen via deze link. Zie het origineel