Stad Utrecht, 10.35 uur

Utrecht 29-06-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Vernieling auto

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een man aangehouden na een vernieling van een auto. Omstreeks 22.50 uur werd gezien dat twee mannen over de Kalverstraat liepen en baldadig gedrag vertoonden. Een 23-jarige man uit Utrecht vernielde een spatbord van een auto. De man werd aangehouden door een buurtbewoner en overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur zat. Omstreeks 04.15 uur werd de 40-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op de Jutfaseweg. De man blies op het bureau 405 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na achtervolging

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werden twee jongens aangehouden omdat ze op een gestolen motorfiets reden.

Omtreeks 16.30 uur kreeg de politie de melding dat een motorfiets hard door de Betonbuurt zou rijden. Agenten gingen met meerdere eenheden ter plaatse op zoek naar de motor. Op de JS de Rijkstraat werd de motor gezien en de achtervolging werd ingezet en ging met hoge snelheid over de Pionstraat en de Prinses Irenelaan. Op de Prinses Irenelaan blokkeerde een politieauto de weg. De bestuurder van de motor dacht hier langs te kunnen komen maar verloor de macht over het stuur en de motorfiets viel. De twee opzittenden renden direct weg en de achtervolging werd wederom ingezet. Een 17-jarige jongen uit Utrecht werd in de omgeving aangehouden. De andere jongen hield zich schuil in de omgeving. Door een agent werd een scooter geleend van een omstander en de agent kamde de buurt uit en later werd ook de andere verdachte, een 18-jarige jongen aangetroffen. Het duo is ingesloten voor verhoor.

Verzet

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij zich onjuist gedroeg naar agenten.

Omstreeks 16.30 uur zagen agenten een 34-jarige automobilist uit Utrecht rijden zonder gordel over de Neude. De man kreeg hiervoor een bekeuring maar was het hier kennelijk niet mee eens en bedreigde en beledigde de agenten. Hij werd aangehouden hiervoor maar verzette zich tegen zijn aanhouden. Na een worsteling kon hij toch worden vervoerd naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man slaat deuk in auto

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 juni een man aangehouden voor het vernielen van een auto.

Getuigen belden omstreeks 02.35 uur naar de politie en meldden dat er gevochten werd in de Nobelstraat. Ter plaats trof de politie niemand meer aan. Getuigen gaven door dat een van de mogelijk betrokkenen inmiddels op de Wittevrouwenstraat liep. Agenten zagen een man lopen die aan het signalement voldeed. De 34-jarige man uit Utrecht was volledig door het lint. Hij liep al scheldend en met slaande armen door de straat. Op het moment dat de agenten hem aanspraken gaf hij zonder enige aanleiding een harde klap op een geparkeerd voertuig. Hierdoor ontstond een deuk in de auto. De man werd vanwege zijn verzet met gepast geweld aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau.