Provincie Flevoland




Grotius Almere krijgt 200.000 euro voor E-mail expertisecentrum

Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft besloten om 200.000 euro beschikbaar te stellen uit het Europese Programma voor de oprichting van een e-mail en selfservice expertisecentrum in Almere. De kosten van dit project dat wordt uitgevoerd door de stichting Grotius in Almere, bedragen meer dan 600.000 euro.

Het Grotius Expertise Center in Almere, www.expertisecenter.org, gaat zich bezighouden met onderzoek naar en ontwikkeling van de kwaliteit van e-mail en selfservice. E-mail vormde de afgelopen jaren samen met mobiele telefonie en sms een explosie aan communicatie en dat zal alleen maar verder groeien. Het e-mail verkeer neemt ook nu nog elke maand spectaculair toe. Selfservice helpt klanten en burgers zelf antwoorden en oplossingen vinden en dus de werkdruk verminderen. Het Grotius kenniscentrum gaat onderzoeken, rapporten en wet- en regelgeving over e-mail en selfservice verzamelen en vervolgens ordenen in een voor iedereen toegankelijke kennisdatabase. Grotius zal kennis over een betrouwbaar internet verspreiden en neemt initiatieven om de kwaliteit van e-mail en selfservice te verbeteren. Het kenniscentrum is wereldwijd de eerste in haar soort.

Grotius heeft in het eerste jaar van haar bestaan al 2 boeken helpen uitgeven over dit onderwerp: Handboek voor e-mailresponse management en webselfservice en "311 voor Nederlandse Gemeenten. Ook heeft Grotius een specialistische training ontwikkeld voor overheden en bedrijven met veel e-mailcommunicatie.

Op 11 oktober vindt de officiële aftrap van het expertisecentrum plaats in de vorm van een groot congres. Naast de provincie Flevoland wordt Grotius gesteund door de bedrijven Pink Roccade, Trinicom, Trainers at Work, TM Communications, Nandi Group en CoolGroup en door de instellingen Internet Society, Almere Kennisstad en de brancheorganisatie DDMA. Ton Langenhuijsen, schrijver van de hiervoor genoemde boeken en kenner van e-mailcommunicatie, is directeur van Grotius. Initiatiefnemer en voormalig D66-voorzitter Tom Kok wordt voorzitter van het bestuur.

Voor meer informatie over Stichting Grotius belt of mailt u met de directeur van Grotius: Ton Langenhuijsen, MBA. Telefoon 036-5238050 of 06-42272368, of per e-mail.