Siemens

Persbericht

A&D PT 200502.926

Den Haag, woensdag 29 juni 2005

Siemens vernieuwt serie midrange operatorpanels voor het bedienen en visualiseren van plc-besturingen

Siemens brengt met de Simatic OP 177B en TP 177B een geheel vernieuwde serie operatorpanels op de markt. Met een snelle productinnovatie bij de panels en hun projecteringssoftware wil Siemens zijn vooraanstaande positie verder versterken in een marktsegment dat zich snel ontwikkelt. De vernieuwde 177B-serie omvat een compleet afgerond spectrum van panels voor stationaire inbouw en mobiel gebruik. De serie omvat diverse uitvoeringen met bediening door middel van folietoetsen respectievelijk rechtstreeks op het aanraakscherm. Behalve uiterst concurrerend is de performance afgestemd op een stapsgewijs opgebouwde prijs/prestatieverhouding. De vernieuwde serie omvat een omvangrijk leveringsprogramma van lowcost instapmodellen tot een uiterst representatieve uitvoering. De panels worden gemaakt voor toepassing over de gehele wereld. De tekst op de panels is te projecteren in maar liefst 32 talen met onder meer cyrillische lettertekens en Aziatische karakters. Tijdens bedrijf is online om te schakelen tussen vijf talen. De panels zijn voordelig en eenvoudig te projecteren.

De panels van de 177B-serie zijn uitgevoerd met 5,7 inch displays. Er zijn varianten met monochrome beeldschermen voor vier blauwtinten en met kleurenschermen voor 256 kleurstellingen. De OP 177B heeft voor het bedienen 32 folietoetsen die men onafhankelijk van de afbeelding kan projecteren. De TP 177B is een touchpanel waarvoor een aanvullende beschermingskap leverbaar is om krassen en vervuiling van het beeldscherm te voorkomen.

Alle panels uit de nieuwe 177B-klasse zijn uitgevoerd met USB-, MPI- en Profibus-interfaces. De varianten met een kleurenscherm hebben bovendien een aansluiting voor Profinet via een 10/100 Mbit/s Ethernet-interface. Het applicatiegeheugen heeft een omvang van 2 Mbyte en is daarmee ook geschikt voor grotere en zwaardere applicaties. Voor het toepassen van variabele waarden in zogeheten recepten is een apart geheugengebied beschikbaar. De gebruiker kan zowel zijn applicatieprogrammas als de recepten vastleggen in een extern geheugen in de vorm van een standaard MMC-kaart. Bovendien kan men de binnenkomende meldingen opslaan in een onderhoudsvrij meldgeheugen.

Voor de nieuwe panels zijn alle gangbare toelatingen verkregen, zoals EX2/22, Nema4 en voor gebruik op schepen.

Als aanvulling op de 177B serie heeft Siemens speciaal voor mobiel gebruik de Mobile Panel 177 op de markt gebracht. Bij dit gemakkelijk vast te houden operatorpanel met zijn opvallende ronde vorm is weer gekozen voor de combinatie van touch & key met aanraakscherm in combinatie met veertien folietoetsen. Ten opzichte van de 177-serie heeft het Mobile Panel 177 extra functies, die zijn afgestemd op het mobiele gebruik, zoals de korte opstarttijd die nog met een optionele accu verder is te verkorten. Bovendien is het Mobile Panel 177 geschikt voor veiligheidstoepassingen

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Erik Seijner
Tel: (070) 333 3513, E-mail: erik.seijner@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos,
Tel: (070) 333 2325, E-mail: bernard.bos@siemens.com, Internet www.siemens.nl/persinfo
Bijgaand beeldmateriaal is digitaal opvraagbaar bij: willeke.boxhoorn@siemens.com