Drenthe College

Ict
Gezondheidszorg
Sport en Bewegen
Installatietechniek
Autotechniek

Kwaliteit onderwijs Drenthe College goed!

Korte inhoud van de beoordeling door de inspectie

Begin april 2005 is er een onderzoek geweest naar de kwaliteit van het Drenthe College, uitgevoerd door de inspectie van het onderwijs. Het zogenaamde periodiek kwaliteits onderzoek (PKO). Uit dit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van het onderwijs bij het Drenthe College in alle units goed is! Het sterkste punt van het Drenthe College is volgens de inspectie de trajectbegeleiding. Ook is het Drenthe College voldoende toegankelijk voor kansarme groepen. De opbrengsten, namelijk het aantal gediplomeerde deelnemers, is hoger dan het landelijke gemiddelde.

Een belangrijke aanmerking van de inspectie betreft de kwaliteitszorg. Het systeem van verbetering is onvoldoende vastgelegd in de beleids- en kwaliteitszorgcyclus. Dat kan dus beter, maar het heeft gelukkig geen gevolgen voor de deelnemers van het onderwijs, want er is volgens de inspectie wel sprake van een degelijke, planmatige ontwikkeling van de opleidingen.

In één unit is de studeerbaarheid niet voldoende bevonden, omdat er bij enkele opleidingen te weinig maatwerktrajecten werden aangeboden. De inspectie merkt daarbij op, dat er in deze unit weinig lesuitval is, en voldoende variatie in didactische werkvormen. Verder zijn er in het Drenthe College volgens de inspectie voldoende waarborgen voor de kwaliteit van de examens. Alleen het vavo moet op dit punt worden verbeterd.

Kwaliteitsaspecten op organieke eenheden

Mogelijke scores:


-- slecht - onvoldoende + voldoende ++ goed

Unit B6 B7 B8 B9 B10 C12 A2 A3 A4 DGO + + ++ + ++ + - ++ + Economie - + ++ ++ ++ + - ++ + Educatie + + nvt ++ + + - + - Techniek + + ++ ++ ++ + - ++ +

B6 Studeerbaarheid programma C12 Resultaten B7 Onderwijsleerprocessen A2 Kwaliteitsborging en -verbetering B8 Beroepspraktijkvorming A3 Rechtsbescherming deelnemer B9 Omgang met deelnemers A4 Examens B10 Trajectbegeleiding

Kwaliteit proeftuinen: alle drie onderzochte proeftuinen zijn positief beoordeeld.