Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht 29-06-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Man beroofd van fiets

AMERSFOORT Op maandagmiddag is een 53-jarige man uit Hoevelaken door drie personen beroofd van zijn fiets.

Omstreeks 17.30 uur fietste de man over de Celsiusstraat in de richting van de Bosweg, toen hij werd ingehaald door een snorfiets met daarop twee personen. De bestuurder van de snorfiets (verdachte 1) zette zijn voertuig aan de kant. De bijrijder (verdachte 2) stapte af en liep in de richting van het slachtoffer en vroeg aan hem de weg. Plotseling werd het slachtoffer van achteren vastgepakt door een derde verdachte. De bijrijder greep zijn fiets en fietste weg in de richting van de Bosweg. Daar ging hij vervolgens rechtsaf. De derde verdachte gaf de man nog een duw, waardoor de 53-jarige man ten val kwam in de bossage. De derde verdachte rende naar de snorfiets en sprong achterop bij de eerste verdachte en reed weg in de richting van de Bosweg en ging linksaf. Het slachtoffer liep letsel op aan bovenarm, en schrammen en blauwe plekken.

Signalement verdachte 1: licht getinte huidskleur, 18-20 jaar, stevig postuur, brede schouders, kort zwart haar. Hij droeg een wit t-shirt, zwart kleurige wijde trainingsbroek tot over de schoenen en witte sportschoenen.

Signalement verdachte 2: licht getinte huidskleur, 18-20 jaar, ongeveer 1.70 m lang, slank postuur, kort zwart haar. Hij droeg een rood shirt en een zwart kleurige trainingsbroek. Hij sprak accentloos Nederlands.

Signalement verdachte 3: getinte huidskleur, 18-20 jaar, ongeveer 1.70 m lang, stevig postuur, zwart lang krullend haar tot in de nek. Hij droeg een rood shirt met licht blauwe mouwen, donker blauw/zwarte kleur trainingsbroek en zwarte sportschoenen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Eemland zuid, via: 0900-8844.

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van maandag op dinsdag is een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van poging inbraak.

Omstreeks 05.05 uur kwam bij de politie de melding binnen van een inbraak op de Ternatestraat. In de omgeving zagen agenten twee mannen vanaf de Leusderweg de Balistraat in rennen. Eén van de verdachte kon in een tuin aan de Leusderweg worden aangehouden. De twee verdachte wist te ontkomen. De 25-jarige verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hennepplantage ontmanteld

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdagmiddag een hennepplantage ontmanteld op de Spechtstraat.

Na binnengekomen informatie, stelde de politie een onderzoek in naar een woning op de Spechtstraat. In de woning troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. 200 Hennepplanten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de 29-jarige eigenaar van de plantage is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdagavond is een 35-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden voor mishandeling van een 40- jarige man uit Hilversum.

Omstreeks 18.00 uur zag een beveiligingsmedewerker van een winkel op de Rietzangerstraat een vrouw de winkel in lopen die zich een aantal dagen geleden vervelend had gedragen in de winkel. Toen hij naar haar toeliep om haar een winkelverbod uit te reiken, werd zij agressief. Hij kreeg twee klappen in het gezicht. De gearriveerde agenten hielden de 35-jarige vrouw aan. Zij kreeg een alsnog een winkelverbod uitgereikt en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling.