Woensdag 29 juni te zien bij 'Team West'

Leiderdorp 29-06-2005 - Woensdag 29 juni komen in het regionale opsporingsprogramma Team West de volgende onderwerpen, onder voorbehoud, aan de orde:

Oplichtingszaak

Politie Haaglanden laat opnamen zien van een oplichter die aan de deur een bewoner in Zoetermeer laat pinnen voor een pakketje. Volgens de bezorger zijn er portokosten verschuldigd om het pakketje te kunnen ontvangen. Het lage bedrag moest vervolgens gepind worden via het mobiele pinapparaat. Nadat er zogenaamd gepind was werd een andere pas teruggegeven aan de bewoner. In de politieregio Hollands Midden is eveneens een man langs de deuren geweest in Alphen aan den Rijn, Hillegom en Lisse. Twee bejaarde bewoners kregen een foute pas terug. Later bleek dat er geld was gepind met hun eigen pas. Bij één van de bewoners wist de bezorger zelfs ongezien geld uit de portemonnee te halen.

Vakantietips

In de rubriek reportage geeft Politie Haaglanden een aantal vakantietips aan de kijkers, zoals onder andere hoe je je huis het beste kunt achterlaten als je met vakantie gaat.

Team West wordt op woensdag uitgezonden op TV West om 18.43, 19.45, 20.17, 21.17, 22.17, 23.17 en 00.17 uur. Op donderdag wordt de uitzending elk uur herhaald tot 10.00 uur en tussen 11.00 en 16.00 uur.

In de maanden juli en augustus vervallen de uitzendingen van Team West. Bij dringende opsporingszaken kan een opsporingsbericht na het regionale nieuws worden gedaan.