Dienstenbond CNV

Ook bij Hoogvliet geen goede contracten
29-06-2005

Voor de mensen die overgaan van DeWitKomart naar Hoogvliet

Wij hebben u al eerder bericht over de contracten bij DEEN die niet juist zijn. De afgelopen week hebben wij soortgelijke signalen gekregen van de mensen die bij Hoogvliet terechtkomen. Deze contracten kloppen absoluut niet. Ons advies is dus om NIET TE TEKENEN. Wordt u toch onder druk gezet om te tekenen? Laat het ons dan onmiddellijk weten!

U hoeft ook helemaal niet te tekenen daar u al een arbeidsovereenkomst heeft van DeWitKomart BV. Daar de winkel waar u in werkt wordt overgenomen door Hoogvliet blijft deze arbeidsovereenkomst gewoon in stand. Alle rechten en plichten gaan immers over! Waarom zou u dan tekenen?

Waarom u zeker niet moet tekenen:
In het contract van Hoogvliet staan zaken die strijdig zijn met de CAO voor het grootwinkelbedrijf in levensmiddelen (VGL). Zo is er voor de filiaalleiders een all-in loon in het contract opgenomen (dus inclusief alle toeslagen en roostervrije uren). Dat kan en mag op basis van de CAO helemaal niet. Ook is in de contracten helemaal geen rekening gehouden met individuele afspraken. Dus met rechten die u heeft en moet houden! Dat vinden wij een behoorlijke kwalijke zaak. Als u dus nu zou tekenen, zou u afstand doen van uw rechten en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Periode van loonbetaling
Wij hebben ook begrepen dat Hoogvliet een ander systeem heeft wat betreft loonbetaling dan nu bij DeWitKomart geldt. Omdat de periodes verschillen, zou dat betekenen dat u twee weken zonder loon komt te zitten. Dat vinden wij onacceptabel. De lonen in de supermarktwereld zijn al niet geweldig. De meeste mensen hebben dus helemaal geen reserves om die twee weken door te komen. Het mag niet gebeuren dat u hierdoor in de financiële problemen komt of komt rood te staan. Wij vinden dit zeker niet getuigen van goed werkgeverschap.

CNV Dienstenbond heeft inmiddels via een formele brief aan Hoogvliet laten weten dat zij:

* Geen druk op de medewerkers moeten uitoefenen om het contract toch te tekenen.

* Als zij toch willen dat mensen een nieuw contract tekenen, zij dit moeten aanpassen zodat de rechten van medewerkers volledig worden gerespecteerd en de CAO correct wordt toegepast.


* Met een oplossing moeten komen om ervoor te zorgen dat u niet twee weken zonder loon zit.

Wij hebben aangegeven dat wij binnen de termijn van een week verwachten dat Hoogvliet passende maatregelen heeft genomen. Zo niet, dan zullen wij ons beraden op vervolgstappen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over uw persoonlijke situatie. Neem dan vooral contact met ons op! U kunt hiervoor bellen of mailen met Neoletta Poelgeest, bestuurder. Tel: 035-6460580 of n.poelgeest@cnvdibo.nl