KNWV

Nieuwsbericht Zeilen


29-6-2005

Team Den Boer winnaar Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen in Utrecht.

Utrecht, 28 juni 2005 Met windkracht 3 en een zonnetje streden gisteranavond acht teams om de winst in het Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen van de provincie Utrecht. Door de winst bemachtigde het team Jeroen den Boer en Gaston Loos de titel Delta Lloyd Provinciaal Kampioen en een plaats in de finale van het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen 2005.

De finale was bijzonder leuk doordat er twee totaal verschillende teams qua deelnemers tegen elkaar streden. Tijdens de finale is duidelijk naar voren gekomen dat een wedstrijd matchracen ook andere vaardigheden met zich mee brengt, en dat zeilervaring alleen niet voldoende is, aldus umpire Henk Plaatje.

In de finale streden de teams van Edo Bakker van watersportvereniging Het Witte Huis en Jeroen den Boer regerend Delta Lloyd Nederlands Kampioen Matchracen tegen elkaar. De wedstrijd was na de eerste twee racen al beslist. Het team Den Boer beschikte duidelijk over de benodigde vaardigheden die een wedstrijd matchracen met zich
meebrengt.

Team Den Boer: De omstandigheden waren super. De wind was goed aanwezig en ook het zonnetje scheen lekker. We kwamen hier met de doelstelling om te winnen en zo ook onze titel tijdens het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen 2005 te kunnen verdedigen.

Team Den Boer gaat door deze overwinning naar het Delta Lloyd
Nederlands Kampioenschap Matchracen 2005 dat tijdens de HISWA te water (30 augustus 4 september) wordt verzeild en kunnen dan dus hun titel verdedigen.

De overige Delta Lloyd Provinciale Kampioenschappen Matchracen vinden plaats op de volgende data en locaties:


30 juni 2005 - Provincie Zuid-Holland: KWV De Kaag te Warmond


12 juli 2005 - Provincie Friesland / Drenthe / Groningen: KWV Frisia in Grou


14 juli 2005 - Provincie Noord Holland: Zeilschool Nautiek in Amsterdam


23 augustus 2005 - Provincie Zeeland / Noord-Brabant: WSV
Wolphaartsdijk in Kamperland


24 augustus 2005 - Provincie Overijssel / Flevoland: WVS Almere-Haven in Almere


25 augustus 2005 - Provincie Limburg / Gelderland: WVS Giesbeek in Giesbeek


27 augustus 2005 Open Ronde: Rotterdamse Zeil Vereniging in Rotterdam.

Meer informatie over het matchracen, de uitslagen en de verschillende kampioenschapen is te vinden op onderstaande website. U kunt ook contact opnemen met het Watersportverbond per e-mail of via
telefoonnummer 030-6566550.

Internetadres: www.watersportverbond.nl/matchracen
E-mailadres:matchracen@watersportverbond.nl