Gemeente Nieuwegein

Nieuwegein zomerschoon door extra investering van gemeenteraad

De gemeente Nieuwegein start op dinsdag 5 juli met de Actie ´Nieuwegein Zomerschoon´. De raad heeft afgelopen vrijdag 200.000 euro extra ter beschikking gesteld om het onderhoud van het groen in de gemeente te verbeteren. Daarmee komt zij tegemoet aan de wensen van de bevolking uit Nieuwegein. Wethouder Van Rooijen: "Op het gebied van het groen-onderhoud is een achterstand ontstaan. Dat heeft te maken met de doorgevoerde bezuinigingen van de afgelopen jaar. En soms constateer je dat je moet bijstellen. De afgelopen tijd zijn er ook de nodige vragen en klachten bij ons binnengekomen. Bijvoorbeeld waarom we nu minder maaien en snoeien. Die klachten nemen we serieus en daar doen we wat aan. Om de zaken weer recht te trekken hebben we besloten deze extra investering te doen."

De actie ´Nieuwegein Zomerschoon´ bestaat uit extra maai- en veegbeurten en uit het borstelen op de straten. Ook zal de gemeente in de tweede helft van juli meer snoeien en vegen om achterstallig onderhoud weg te werken. Aanstaande dinsdag 5 juli zal de gemeente inzicht geven in de wijze waarop zaken de komende maanden aangepakt zullen worden.

De gemeente is bezig met het structureel opzetten van het onderhoud. Daarover verwachten we in het najaar meer informatie te hebben.

Invoerdatum 29-6-2005