Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 29 juni 2005

ZOA Vluchtelingenzorg gelukkige winnaar van 'Warm 2005'

Asielzoekersproject in Soedan wint gratis belactie

Zwolle - Met het project 'Beroepstrainingen voor Ethiopische vluchtelingen in Soedan' is ZOA Vluchtelingenzorg als winnaar van Warm 2005 uit de bus gekomen. Als prijs zal het complete belteam van Christal Teleservice op vrijdag 7 oktober één dag lang een gratis belactie houden om het ZOA-project financieel te ondersteunen. Tijdens WARM 2004 belden Christal-medewerkers vorig jaar zo'n 36.000 euro in één dag bij elkaar voor het 'Opvanghuis voor ongehuwde moeders' van de VBOK.

ZOA Vluchtelingenzorg is bijzonder ingenomen met de prijs. Otto Kamsteeg van ZOA Vluchtelingenzorg: "We zijn heel enthousiast dat we als winnaar uit de bus zijn gekomen. Dit project verdient aandacht en geld. Een beroepstraining is voor de Soedanese vluchtelingen echt broodnodig."

Het ZOA-project wil zoveel mogelijk Ethiopische vluchtelingen de kans bieden om in hun eigen onderhoud te voorzien. Met het geld dat Christal bij elkaar belt, kan een beroepstraining worden gegeven aan kansarme Ethiopische vluchtelingen in Soedan. De Ethiopiërs worden een aantal weken getraind om bekwaam te worden in vakgebieden zoals elektrotechniek, timmeren of het houden van bijen. Op die manier wordt het voor hen mogelijk om zichzelf te redden en een bestaan op te bouwen in den vreemde. De training kost per persoon slechts 20 euro. Het mooie is dat de opbrengst ook nog eens wordt vermenigvuldigd: de ICCO (Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking) verdubbelt elke gift.

'Warm' is een jaarlijks weerkerende actie van Christal Teleservice. Ieder jaar mogen klanten projectvoorstellen indienen waarmee ze meedingen naar de gratis belactie. Uit die inzendingen selecteert een jury de winnaar. Dit jaar mochten zij tweemaal zoveel inzendingen verwelkomen als vorig jaar. Directeur Flip van der Kolk van Christal Teleservice: "Voor ons is 'Warm' een manier om te laten merken dat we ons betrokken voelen bij het vele goede werk dat wordt gedaan door onze klanten. Natuurlijk hopen we ook dit jaar weer een recordbedrag binnen te halen voor ZOA Vluchtelingenzorg."



Ingezonden persbericht