Politie Zuid-Holland-Zuid

29/06 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

29-06-2005 - Persberichten District II

POSTDIEVEN
PAPENDRECHT Circa 25 tot 30 brievenbussen van TPG Post zijn de afgelopen week opengebroken in Papendrecht. Uit de brievenbussen is post gestolen. Mogelijk zijn er verkeerde dingen met die post gebeurd. De politie adviseert mensen bankafschriften en andere waardevolle papieren goed in de gaten te houden. Mensen die de afgelopen week iets verdachts hebben gezien in de nabijheid van een brievenbus of meer weten, worden verzocht te bellen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Mensen die meer over hun post willen weten, kunnen bellen met de klantenservice van TPG Post; 058-2333333. De surveillancedienst in Papendrecht surveilleert extra door de wijken om de brievenbussen in de gaten te houden.

DIEFSTAL DRANK
SLIEDRECHT De politie heeft dinsdagavond 28 juni een 16-jarig meisje uit Sliedrecht aangehouden op verdenking van diefstal. Het meisje nam tussen 14 en 22 juni diverse flessen drank weg uit een supermarkt aan het Burgemeester Winklerplein. Dit was te zien op camerabeelden.Tegenover de politie verklaarde het meisje dat ze dit voornamelijk voor vrienden deed. De tiener zal worden aangemeld bij het Jeugd Preventie Team.

NOG TWEE AANHOUDINGEN VOOR MISHANDELING
GORINCHEM De politie heeft in de vroege morgen van woensdag 29 juni nog twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 17-jarige jongen in wijkpark t Haagje in Gorinchem. Het incident gebeurde op maandagavond 27 juni j.l. Het gaat om een 19-jarige jongeman en een 19-jarige vrouw, beiden uit Gorinchem. Het slachtoffer, een 17-jarige jongen was die maandagavond aan het voetballen in wijkpark t Haagje toen er een groepje jongeren aankwam die lastig deed. Toen de 17-jarige dat wilde sussen werd hij vastgehouden en geslagen. De jongen heeft aangifte gedaan.

TEVEEL GEDRONKEN
LEXMOND De politie heeft dinsdagavond 28 juni een 35-jarige man uit Lexmond aangehouden op de Kortenhoevenseweg. De politie voerde een alcoholcontrole uit en het bleek dat de man teveel had gedronken. Hij blies 735 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

NAAR HUIS NA BOTSING
LEXMOND De politie heeft in de nacht van woensdag 29 juni een 41-jarige man uit Dussen aangehouden in zijn woning. De man had eerder die nacht op de A27 bij Lexmond een betonnen vangrail links geraakt, daarna rechts. Na de aanrijding had hij de plaats van het ongeval verlaten. De man verklaarde tegenover de politie te zijn geschrokken van een auto die plotseling naar links kwam. Daardoor zou hij de vangrail hebben geraakt. De man liet de auto op de A27 staan en werd thuisgebracht door een jongeman die was gestopt. De man bleek na zijn aanhouding teveel te hebben gedronken (775ugl). Hij verklaarde de drank thuis na de aanrijding te hebben genuttigd. Een herberekening zal moeten uitwijzen of de man ook tijdens het rijden al teveel had gedronken. Aan de botsing hield de man een hoofdwond over. Zijn rijbewijs is ingevorderd.