Internationale voetbalbeloften strijden voor wereldtitel...

29.06.2005 / 14:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Desso dlw sports systems

PERSBERICHT

Internationale voetbalbeloften strijden voor wereldtitel op kunstgrassprieten.

Finale WK Voetbal op nieuwe grasmat in stadion Galgenwaard.

Oss, 29 juni 2005

Zaterdag 2 juli wordt de finale van het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal voor spelers tot 20 jaar gespeeld op een gecombineerd veld van kunstgras en natuurgras van Desso DLW Sports Systems. In stadion Galgenwaard, thuisbasis van FC Utrecht, worden in 3 weken tijd 10 wedstrijden gespeeld. FC Utrecht opteert voor dit systeem van Nederlandse makelij omdat de spelers en trainers het afgelopen seizoen ontevreden waren over de kwaliteit van de grasmat. Stadioneigenaar Memid Investments bv besliste daarom een DD GrassMaster-veld te installeren.

Tijdens het WK werden telkens 2 voorrondewedstrijden direct na elkaar gespeeld. Inmiddels zijn er 8 wedstrijden en 8 trainingen op het veld uitgevoerd en is de grasmat ook in de doelgebieden nog in perfecte staat. Dankzij het DD GrassMaster-systeem herstelt het gras sneller en speelt men ook de finale op een stabiele en vlakke grasmat.

Na de laatste competitiewedstrijd in mei begon Desso DLW Sports Systems samen met haar partner Achterberg bv met het verwijderen van de oude grasmat en installeerde een speciaal ontwikkelde natuurgrasmat.Vervolgens prikten 2 computergestuurde machines 20 miljoen kunstgrasvezels zo'n 20 cm diep in de natuurlijke grasmat. Tijdens het groeiproces vergroeien de wortels van het natuurgras met de geïnjecteerde kunstgrasvezels. Zo verankeren de graszoden zich tot een stabiel, vlak veld. Het totaalgewicht van de kunstgrasvezels, zo'n 7.500 kg, komt overeen met het gewicht van een volledige kunstgrasmat. Een DD GrassMaster-veld voelt aan als een 100 % natuurgrasveld.

Om op tijd klaar te zijn voor het Wereldkampioenschap, diende Desso dit systeem in een recordtijd van drie weken te installeren. Naast FC Utrecht spelen en trainen meer dan 200 clubs al op een DD GrassMaster-veld. Ondermeer Real Madrid, Liverpool FC, Feyenoord, NAC en Herenveen spelen op dit systeem in hun stadion.

Over Desso DLW Sports Systems:
Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen m2 kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey-, rugby- en American Football-velden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn hoofdkantoor in Oss en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 55 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries. Het bedrijf viert in 2005 zijn 25-jarig bestaan in de kunstgrasmarkt en heeft in die tijd zo'n 40 miljoen m2 kunstgras aangelegd.