PERSBERICHT - 2005-06-29

Malariavrije Mateya Safari Lodge heeft koninklijke allure

Mateya Safari Lodge is één van de meest prestigieuze safari lodges in zuidelijk Afrika en zeker één van de meest exclusieve. Gebouwd als een privé lodge met 5 vrijstaande gastenverblijven voor gasten van de eigenaar, is de lodge recentelijk ook opengesteld voor betalende gasten die op zoek zijn naar de ultieme vorm van een malariavrije en superluxueuze safari.

Mateya Safari Lodge is gelegen op circa 3½ uur rijden vanuit Johannesburg in het spectaculaire 75.000 hectare metende Madikwe Game Reserve. Dit wildreservaat ligt in Zuid-Afrika en grenst aan Botswana. Het wordt bevolkt door de Super 7 (leeuw, buffel, cheeta, luipaard, olifant, zwarte en witte neushoorn en wild dog), maar onder andere ook nijlpaarden, zebras, giraffen, antilopen, gnoes en 350 vogelsoorten.

Begeleid door ervaren rangers en trackers kunnen gasten in jeeps of te voet safaris maken. Elk avontuur wordt volledig ingevuld volgens de wensen en interesses van de gasten. Het maximale aantal gasten per jeep is 4, begeleid door zowel een ranger als een tracker, zodat een zeer exclusieve en individuele safari geboden wordt die aan de meeste individuele wensen zal voldoen.

De lodge bestaat uit 5 vrijstaande villas met elk een klein privé zwembad. De villas bestaan uit een grote slaapkamer met openhaard en zithoek, een mega-badkamer met buitendouche en vrijstaand bad en een inloopkast. Vanuit zowel de badkamer als de slaapkamer zijn er openslaande deuren naar het enorme terras met zwembad, overdekte patio en veel lounge meubilair. Het uitzicht van villa en terras is spectaculair; het wild trekt voorbij. De villas zijn volledig airconditioned.

Het hoofdgebouw biedt plaats aan een fantastisch restaurant met groot terras en kampvuur, een lounge, een bibliotheek, een boutique, een wijnkelder, een vergaderzaal, een fitness ruimte en een spa. Zowel in de villas als in het hoodfgebouw wordt men omringd door een fabuleuze collectie Afrikaanse kunst.

De keuken is Zuid-Afrikaans, zeer creatief en van topkwaliteit. Samen met de 8000 flessen tellende wijnvoorraad biedt Mateya Safari Lodge een geweldige culinaire ervaring.

Er kunnen maximaal 10 gasten tegelijk in de lodge verblijven, waardoor rust, privacy en zeer individuele service gewaarborgd zijn. De lodge is niet geschikt voor kinderen.

De lodge is vernoemd naar Koningin Mateya die heel vroeger regeerde over zuidelijk Afrika en ooit haar kamp opsloeg in het gebied dat nu Madikwe Game Reserve heet.

Mateya Safari Lodge is bereikbaar per auto vanuit Johannesburg (circa 3½ uur) of Sun City (120 km). Tevens is het dagelijks per vliegtuig vanuit Johannesburg te bereiken, rechtstreeks naar de landingstrip in het wildreservaat.

Voor meer informatie en boekingen:
Aniet Verbeek-Rodenburg
ExcellentVillas.com
E-mail: aniet@excellentvillas.com
Tel. +31 (0)20 470 5496
Website : www.excellentvillas.com

Hoge resolutie fotos kunnen gedownload worden via de onderstaande link.

http://www.excellentvillas.com/image_libary/southafrica/Madikwe%20Game /index.html

Wilt u een presspack ontvangen of deze fotos op CD ontvangen, surf dan naar http://www.excellentvillas.com/press.asp