De Unie


Akkoord CAO Horeca â 300.000 werknemers
29/06/2005

De Unie: sociale innovatie voor werknemers winstpunt

Culemborg, 29 juni 2005 - Vandaag is er een CAO-akkoord gesloten tussen vakbond De Unie en de werkgeversorganisatie Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Deze CAO kent een structurele salarisverhoging van in totaal 3,25 procent. De CAO heeft een looptijd tot 1 april 2008. Winstpunt zijn de bijzondere afspraken die zijn gemaakt over sociale innovatie voor het horecapersoneel. Ondernemers en de werknemers in de horeca krijgen daardoor meer ruimte tot maatwerk in arbeidsvoorwaarden voor individuele werknemers.
âJuist de lange looptijd van de CAO maakt het mogelijk om over belangrijke onderwerpen zoals arbeidsvoorwaarden en âomstandigheden afspraken te maken op ondernemingsniveau. Dit past geheel in het Uniebeleid waarin het kunnen maken van individuele keuzes centraal staat. Er zijn binnen de branche verschillen in het rendement tussen de horecaondernemingen. De Unie zal daarom in de bedrijven, daar waar mogelijk samen met ondernemingsraden, de mogelijkheden benutten voor aanvullende afspraken. De CAO Horeca heeft nu definitief het karakter van een Minimum-CAO.

De Unie gaat het principe- akkoord positief voorleggen aan de leden. Gelet op de inhoud van het CAO-akkoord verwacht De Unie dat ook de bonden van FNV en CNV zullen instemmen met het bereikte onderhandelingsresultaat.

* Persbericht Koninklijke Horeca Nederland Zie het origineel