Gemeente Middelburg



Persbericht 23 juni 2005

Informatiemarkt over Kloov en WMO

Woensdag 29 juni is er in het stadskantoor een informatiemarkt. Er staan twee onderwerpen op de agenda. Het eerste is het rapport over de Kloov. Het tweede is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De markt begint om 19.30 uur en vindt plaats in het stadskantoor. Toegang van het gebouw aan de kant van Arnemuiden.

Scoop heeft onderzoek gedaan naar een mogelijke nieuwe invulling van de Kloveniersdoelen. Uit het onderzoek is gebleken dat De Kloov een maatschappelijk, politiek en cultureel podium kan worden waar verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden. Tijdens de informatiemarkt zal Scoop de uitkomsten van het onderzoek presenteren.

WMO

Daarna begint de informatiemarkt over de WMO. Zes sprekers zullen in korte presentaties ingaan op de WMO en de veranderingen die daarmee voor de deur staan. Het doel van de informatiemarkt is dat de gemeenteraad straks de juiste keuzes kan maken als het gaat om de invoering van die wet in Middelburg per 1 juli 2006.

De markt wordt geopend door wethouder Albert de Vries. Hij zal kort de inhoud van de wet toelichten, evenals de stappen die de gemeente moet zetten en de keuzes die de gemeenteraad moet maken. Daarna is het woord aan de Werkgroep Gehandicapten Walcheren over medezeggenschap en de huidige aanpak in de Gemeenschappelijke Regeling Maatschappelijke Zorg Walcheren. De derde spreker is Per Saldo (vereniging van houders van Persoons Gebonden Budgetten) over de keuzevrijheid en de rol van dit budget.

Zorgstroom gaat daarna in op de tarieven in relatie tot aanbesteding en over de aansluiting met de AWBZ. Daarna is het woord aan de Seniorenraad Middelburg. Zij zullen ingaan op de wensen van huidige (en toekomstige) klanten voor huishoudelijke verzorging en mantelzorgers aan de hand van een opiniepeiling. De presentaties worden afgesloten door het Zorgkantoor. Zij zullen het hebben over de boekhoudkundige en beheersmatige kant van de nieuwe wet. Het officiële gedeelte wordt afgesloten met een vragenronde voor de raadsleden. Nadien zullen de sprekers plaats nemen in de fractiekamers. Hier is aanvullende informatie beschikbaar en kunnen sprekers, raadsleden en andere belangstellenden verder met elkaar van gedachten wisselen.

De informatiemarkt is bedoeld om raadsleden te informeren, maar iedereen die geïnteresseerd is in de Kloov of de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is van harte welkom.