Ingezonden persbericht

Roll out superlichte Delftse racewagen

LELYSTAD, 20050627 -- Studenten van het Formula Student team van de TU Delft presenteren woensdag 29 juni hun compleet zelfontwikkelde en gebouwde superlichte racewagen. Deze roll-out voor de pers vind plaats op het testterrein van de RDW in Lelystad.


Na een korte presentatie van de technische bijzonderheden van deze wagen volgt een testrit. Het Delftse team van vijftig studenten vertrekt 2 juli naar Engeland om van 8 juli tot en met 10 juli mee te strijden in de internationale Formula Student Competition. Het team doet hier voor het vijfde achtereenvolgende jaar aan mee. In het vorige jaar werd in deelnemersveld van 60 teams na technische problemen een niet onverdienstelijke 10e plaats behaald. Dit jaar hoopt het team een serieuze gooi te doen naar de eindoverwinning.

De nieuwste bolide van het team, de DUT05, vindt zijn oorsprong al voor het derde jaar in het inmiddels beroemde 'Delft Concept', door het team zelf ontwikkeld. Dit betekent dat alle onderdelen op de auto, inclusief de motor, zo klein en licht mogelijk zijn. Hoewel het team duidelijk minder motorvermogen heeft dan de concurrenten, 55 pk t.o.v. 80-90 pk, is het gewicht van de DUT05 dusdanig laag (120 kg t.o.v. 200-250kg) dat de auto toch zeer competitief is.


De Formula Student Competition is een internationale wedstrijd met als doel in slechts 1 jaar tijd de snelste, beste en veiligste Formula racewagen te ontwerpen, bouwen en te besturen. Het is een educatief project met als doel studenten beter voor te bereiden op de beroepspraktijk. Het internationale deelnemersveld omvat ruim 75 universiteiten uit 19 landen waaronder de VS, Australië, Duitsland en Japan.


Programma Roll out 29 juni 2005 bij RDW, Lelystad:

9.45 - 10.00             ontvangst
10.00 - 10.15            toelichting op de constructie en systemen van de racewagen

video van het productieproces en de 1e praktijktesten

10.15 - 10.30            onthulling van de racewagen
10.30 - 11.30            testrit van de racewagen & gelegenheid tot het stellen van vragen

11.30                    einde programma

De presentatie vindt plaats op 29 juni van 10.00 tot 11.30 bij RDW, Talingweg 76 in Lelystad. Een routebeschrijving is te vinden op de website van RDW: www.rdw.nl/tcl

De pers is van harte uitgenodigd om deze presentatie bij te wonen. U dient zich hiervoor aan te melden via een e-mail naar info@dutracing.nl



Ingezonden persbericht