Gemeente Lisse

29-06-2005 Digitale sociale kaart online

In samenwerking met partners uit de regio heeft de GGD Zuid-Holland Noord het afgelopen jaar de regionale digitale sociale kaart www.zorgwelrijnland.nl gerealiseerd. Het is een website met actuele adressen op het gebied van zorg, wonen en welzijn in alle gemeenten van de regio Zuid-Holland Noord.

Naast adresgegevens staan ook de doelstellingen en het aanbod van activiteiten of diensten van instellingen vermeld. Zowel inwoners als professionals kunnen zoeken op naam van een organisatie, zoekterm, woonplaats of postcode.

Inwoners kunnen er antwoorden vinden op vragen als: waar vind ik een thuiszorghulp voor mijn moeder? Mijn kind is erg druk, waar kan ik advies krijgen over hoe ik het aan kan pakken? Welke crisisdiensten zijn er in deze regio?
Voor professionals kan de digitale sociale kaart goede ondersteuning bieden bij de informatieverstrekking naar klanten. Denk bijvoorbeeld aan doktersassistenten of huisartsen, maar ook aan medewerkers bij de één-loket-functie van gemeenten of de steunpunten voor mantelzorg.

Momenteel staan ongeveer 1.000 adressen vermeld op de website en er zullen nog zon 1.500 adressen volgen. Na de zomer kunnen vermelde organisaties op aanvraag van de GGD ZHN de eigen informatie up-to-date houden. Dit zal digitaal gaan en de GGD hoopt hiermee de garantie op actuele gegevens te vergroten. Tussentijds kunnen organisaties ook wijzigingen doorgeven.

De website www.zorgwelrijnland.nl is nog in ontwikkeling. De GGD bekijkt of de gegevens ook gebruikt kunnen worden voor websites van andere organisaties. Daarnaast wordt mogelijk een regionale cursuskalender aan de website toegevoegd met het cursusaanbod van vermelde instellingen.

Organisaties die er nu nog niet instaan, kunnen een digitaal aanmeldformulier invullen. Dat is te vinden op de website onder de knop aanmelden. De GGD ZHN stelt momenteel criteria op om te bepalen of een organisatie wordt opgenomen. Als u vragen hebt, kunt u terecht bij A.I. Markvoort, telefoon (071) 516 33 89 of I. Prins, telefoon (071) 405 66 41.