Gemeente Amsterdam

Vrijwilligersprijs De Baarsjes 2005

Tijd om mee te doen!

28 juni 2005
---
Bas Kohler Stadsdeel de Baarsjes reikt in 2005 voor de tweede keer een vrijwilligersprijs uit voor het meest opvallende en inspirerende vrijwilligersproject in het stadsdeel. Projecten en organisaties kunnen zich tot 30 juli 2005 inschrijven voor de Vrijwilligersprijs De Baarsjes. Aan deze prijs is naast de eer en een beker een geldbedrag van EUR 500,- verbonden.

Vrijwilligersprijs 2004

Motto van de vrijwilligersprijs is `Tijd om mee te doen!' Met de prijs wordt benadrukt dat bewoners die vrijwillig hun tijd in de buurt steken veel lof verdienen. In 2004 won Kantara de prijs voor de themabijeenkomsten die de `jonge Marokkaanse bruggenbouwers' organiseerden in De Baarsjes.

Criteria vrijwilligersprijs 2005

Organisaties in stadsdeel De Baarsjes die met vrijwilligers werken kunnen meedingen naar de vrijwilligersprijs door een project in te dienen dat heeft plaatsgevonden in 2004 of de eerste helft van 2005. De volgende criteria gelden voor het vrijwilligersproject: * het moet gaan om écht vrijwilligerswerk, waar geen betaling tegenover staat (er mag wel een onkostenvergoeding betaald worden); * het project is aansprekend en kan daardoor anderen op positieve ideeën brengen; * het project zet zich in voor bewoners van stadsdeel De Baarsjes, brengt verschillende groepen bewoners met elkaar in contact of betrekt doelgroepen die moeilijk bereikbaar zijn.

Aanmelden

Projecten en organisaties kunnen zich tot 30 juli 2005 inschrijven voor de Vrijwilligersprijs De Baarsjes. Ook kunt u projecten of organisaties nomineren. Uit de inzendingen worden 3 projecten genomineerd. Een deskundige jury zal deze 3 projecten nader onder de loep nemen en maakt de winnaar bekend tijdens de Baarsjesdag op zaterdag 17 september 2005. Met de geldprijs van EUR 500,- wordt de organisatie ondersteund in haar activiteiten.

Informatie

Meer informatie wordt verstrekt door Danielle Driessen, projectcoördinator van de Baarsjesdag 2005, telefoon: 020 - 67 07 700 of driessen@nieuwemaan.nl