Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 30 juni 2005. (1e uitzending 19.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur).

Twentse zaken:

Enschede - reconstructie
Op zaterdag 11 juni 2005 vindt een gewapende overval plaats in fotozaak Foto Service aan de Klomp in Enschede. Een 16-jarige medewerker wordt door een onbekende man met een chinees uiterlijk bedreigd. De dader richt een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op het slachtoffer en deze moet geld afgeven. Vervolgens gaat de dader er vandoor. In Onder de Loep wordt een reconstructie van de zaak getoond. De politie verzoekt mensen die meer weten van deze overval zich te melden.

Enschede - beelden van de plaats delict Op vrijdag 17 juni 2005 vinden omstreeks 03:25 uur kort na elkaar twee branden plaats, een bij de universiteit Twente en een in een kapsalon even verderop. De politie heeft sterke vermoedens van brandstichting. Er worden beelden getoond van de plaatsen delict. Een woordvoerder van de politie vraagt getuigen van de brand zich te melden.

Enschede / Hengelo - bewakingsbeelden Op 12 mei en 14 juni vinden twee diefstallen plaats in en bij supermarkten in Enschede aan de Thomas de Keyserstraat en Hengelo.aan de Boekeloseweg. In beide gevallen wordt een portemonnee gestolen uit de tas van een oudere mevrouw. De dader draagt een specifieke bodywarmer met de naam van een sloopbedrijf achterop. Er zijn beelden van de dader en de bodywarmer. Wie herkent hem of de bodywarmer?

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555 (Twente).
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer: 06-53891559 (J. Berkouwer) Secretariaat OM: 038-4962134 (T. Zwart)


---- --
Persberichten Politie Twente 28 juni 2005

Jan Camphuis: 053-4555588

48 gestolen fietsen aangetroffen

Na aangifte, onderzoek gestart, vier personen aangehouden, 48 fietsen aangetroffen

Enschede

Maandag 27 juni jl. werd door een 29 jr. Enschedese aangifte gedaan van diefstal van drie fietsen van achter haar woning aan de Pathmosstraat in Enschede. Een onderzoekje werd opgezet en maandagmiddag werden achter een woning aan de Weverstraat in Enschede, twee van de drie gestolen fietsen aangetroffen. Twee personen werden op dat moment, i.v.m. mogelijke betrokkenheid bij de diefstal, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier werden de twee, een Enschedese jongen van 14 en een Enschedees meisje van 17, voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De ouders werden hiervan op de hoogte gebracht. Het onderzoekje werd een onderzoek en dinsdagmorgen de 28e werd een 60 jr. Enschedeër aangehouden i.v.m. het helen van gestolen fietsen. Achter zijn woning aan de Pathmossingel in Enschede werden 26 fietsen aangetroffen, die vermoedelijk allemaal van diefstal afkomstig zijn. Ook de 60 jr. werd daarna voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dinsdagmiddag werd in het kader van het vervolgonderzoek een kijkje genomen achter een woning aan de Ruwerstraat ook in Enschede. Ook hier werden in totaal vijftien fietsen gevonden die waarschijnlijk ook van diefstal afkomstig zijn. De bewoner, een 47 jr. Enschedeër, was op dat moment niet thuis. Hij werd woensdagmorgen de 29e juni aangehouden en ook in de loop van de dag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Alle aangetroffen fietsen zijn in beslag genomen. Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden echter niet uitgesloten. De politie wil mensen, waarvan een fiets is gestolen en die reeds aangifte hebben gedaan, verzoeken vanaf volgende week op een van de kijkdagen voor aangetroffen fietsen te komen kijken of hun gestolen fiets er bij zit. Ook mensen die denken dat hun fiets er mogelijk tussen zit, maar die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dit alsnog doen en daarna komen kijken. Aangifte kan gedaan worden of via internet of persoonlijk op een politiebureau. De kijkdagen zijn op dinsdagmiddag tussen twee en half vijf en donderdagavond tussen half zeven en acht uur en wel aan het hoofdbureau van politie aan de Hermandad te Enschede. Bij bezoek van deze kijkuren, moet wel de aangifte worden meegenomen. (05-080040)

Onder invloed tegen twee auto's aangereden

Scooterbestuurder rijdt tegen twee geparkeerde auto's en is onder invloed van de nodige alcohol

Enschede

Dinsdagavond 28 juni om ongeveer 21.45 uur werd gemeld dat op de hoek Hendrik Smeltweg - Halmaherastraat - Meester Cornelisstraat een scooterbestuurder een tweetal geparkeerde auto's had aangereden. Ter plaatse was deze bestuurder nog aanwezig en ging het om een 30 jr. Enschedeër. Ook bleek deze 30 jr. behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Hiervoor werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.8 promille aangaf. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De eigenaren van de geparkeerde auto's zijn op de hoogte gebracht. (05-080920)

Bestuurder rijdt door na aanrijding

Bestuurder aangehouden nadat hij, na een aanrijding te hebben veroorzaakt, was doorgereden

Enschede

Werd dinsdagmiddag 28 juni om ongeveer 16.00 uur een aanrijding gemeld op de Hengelosestraat in Enschede. De veroorzaker was doorgereden en de gegevens van dit voertuig waren bekend. Een eindje verderop werd dit voertuig aangetroffen en is de bestuurder, een 20 jr. Enschedeër, aangehouden en met zijn voertuig meegenomen naar het bureau. Bleek dat een 20 jr. automobilist uit Makkum langs de Hengelosestraat geparkeerd had gestaan en dat de Enschedeër met zijn bedrijfsauto te dicht langs het geparkeerde voertuig was gereden en deze had geraakt. De 20 jr. veroorzaker is afgehoord en heeft een geldboete opgelegd gekregen van justitie van 400 euro. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-080782)

Gestolen auto aangetroffen

Auto aangetroffen in de sloot, eigenaar was nog niet op de hoogte van verdwijnen van zijn auto

Enschede

Dinsdagavond 28 juni om 22.55 uur werd gemeld dat aan de Haverkateweg in Enschede een auto in de sloot lag, waarvan de beide portieren nog openstonden. Volgens de melder waren er vijf jongens bij de auto geweest die hard waren weggelopen. Er werd inderdaad een groene Fiat Panda in de sloot aangetroffen, met openstaande portieren, lichten aan en een spelende radio. Bovendien was de auto rondom behoorlijk beschadigd, waarschijnlijk veroorzaakt door het crossen wat er mogelijk mee gedaan is. Toen door het regionale meldcentrum contact werd opgenomen met de eigenaar, naar aanleiding van het kenteken, was deze, een 73 jr. Enschedeër, zeer verbaasd omdat hij dacht dat zijn auto netjes geparkeerd stond op de parkeerplaats achter de woningen waar hij woont op het Baurichter in Enschede. Sinds dinsdagmorgen 09.30 uur was hij niet meer bij zijn auto geweest. Hij komt in de loop van woensdag de 29e naar het bureau om aangifte te doen. De auto is afgesleept. (05-080945)


---- --