Time : 11:36:22 AM
Date : Wednesday, June 29, 2005
Sender Name: Desso DLW Sports Systems

Belgische primeur van hoogtechnologisch stadionveld voor Sporting Lokeren OVL

Lokeren heeft eerste stadionveld natuurgras verstevigd door kunstgras

Dendermonde, 29 juni 2005

In het Daknamstadion van Sporting Lokeren OVL wordt druk gewerkt aan een nieuwe grasmat. De club opteert voor een uniek systeem van Belgische makelij: een natuurgrasveld dat verstevigd wordt met 20 miljoen kunstgrasvezels, het zogenaamde DD GrassMaster systeem. Sporting Lokeren OVL volgt hiermee het voorbeeld van topclubs zoals Real Madrid, Feyenoord en Liverpool die in hun stadion op een DD GrassMaster-veld spelen. De Ceuster n.v. uit Sint-Katelijne-Waver verzorgt de aanleg van dit gepatenteerde systeem van Desso DLW Sports Systems uit Dendermonde.

De keuze van Sporting Lokeren OVL voor deze oplossing hangt samen met de ambities van de club. Voorzitter Roger Lambrecht over de keuze voor dit systeem: Volgend seizoen ligt de lat een stuk hoger voor onze spelers en technische staf. We verwachten meer aanvallend, spectaculair en technisch verzorgd voetbal. Sporting Lokeren OVL heeft de ambitie om bij de beste vijf Belgische clubs te horen. We willen onze spelers dan ook alle middelen geven om dat doel te bereiken, en een goede grasmat is dan noodzakelijk. Dit systeem garandeert ons een vlak en stabiel veld gedurende het hele seizoen.

Inmiddels heeft De Ceuster NV de oude grasmat verwijderd, de noodzakelijke grondvoorbereidingen uitgevoerd en het nieuwe natuurgras ingezaaid. De specifieke bemesting en het graszaadmengsel werden geadviseerd en geleverd door DCM De Ceuster Meststoffen n.v. uit Grobbendonk. Zodra het gras voldoende gegroeid is, zijn de kunstgrasvezels aan de beurt. Twee computergestuurde machines injecteren meer dan 20 miljoen kunstgrasvezels 20 cm diep in het veld. De machines draaien twee weken lang, 24 uur per dag, op volle toeren. Tijdens het groeiproces hechten de natuurgraswortels zich vast aan de kunstgrasvezels en zorgen zo voor een egaal en goed gedraineerd veld.

Geplande einddatum voor de installatie is eind juli, vóór de start van de nieuwe competitie. Mocht Sporting Lokeren OVL zijn ambitie waarmaken, dan kan de club ook wedstrijden in het kader van de Champions League of UEFA Cup spelen op de innovatieve grasmat. Zowel FIFA als UEFA keurden het DD GrassMaster-systeem immers goed voor alle internationale wedstrijden.

Achtergrondinformatie:

Over het DD GrassMaster-systeem
Het DD GrassMaster-systeem is een natuurgrasveld verstevigd met 20 miljoen kunstgrasvezels. Deze kunstgrasvezels worden 20 cm diep in de natuurlijke grasmat geïnjecteerd door een computergestuurde machine. Tijdens het groeiproces verstrengelen de wortels van het natuurgras met deze kunstgrasvezels. De kunstgrasvezels maken 7 % uit van het hele voetbalveld en verankeren de graszoden tot een zeer stabiel en vlak veld.

Het totaalgewicht van de geïnjecteerde kunstgrasvezels, zo'n 7500 kg, komt overeen met het gewicht van een volledige kunstgrasmat. Toch voelt een DD GrassMaster-veld aan als een 100 % natuurgrasveld. Wereldwijd spelen en trainen 200 prof- en amateurvoetbalclubs op deze terreinen. DD GrassMaster is een gepatenteerd product van Desso DLW Sports Systems.

Wenst u dit systeem tijdens de installatie bij Lokeren te bekijken? Dit kan na afspraak bij één van de onderstaande contactpersonen. De kunstgrasvezels worden geïnjecteerd tussen 30 juni en 15 juli.

Over Desso DLW Sports Systems

Desso DLW Sports Systems is Europees marktleider in sportvelden voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen m² kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren.
De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Dendermonde en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 45 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries. Het bedrijf viert in 2005 zijn 25-jarig bestaan in de kunstgrasmarkt en heeft in die tijd zo'n 40 miljoen m2 kunstgras aangelegd. In België werkt Desso voor de installatie van de sportvelden samen met Sportscape, De Ceuster NV en DCM De Ceuster Meststoffen.

Voor meer info:
Helga Webers, verantwoordelijke marketing & communicatie hwebers@armstrong.com
tel 052/ 262 512 gsm 0474/ 994 250
Desso DLW Sports Systems
R. Ramlotstraat 89
9200 Dendermonde
www.dessodlw.com

Over DCM - De Ceuster n.v.

De Ceuster n.v. uit Sint-Katelijne-Waver heeft samen met zijn zusterbedrijf DCM een jarenlange ervaring in de ontwikkeling, aanleg, onderhoud en renovatie van alle grasvelden voor sport en recreatie doeleinden. Dit omvat niet alleen een totaalaanbod van alle mechanische grondbewerkingen, maar ook een onvergelijkbare know-how op gebied van graszaadmengsels, gras- en bodemziektes, bemesting, topdressings...

Eerste klasseclubs zoals Genk, Moeskroen, Gent, Lierse, Sint-Truiden, Lokeren, Beveren... kiezen voor de professionele aanpak van De Ceuster n.v. Ook voor de aanleg van golfterreinen, atletiekpistes, hockeyvelden, paardenrenbanen, (semi) synthetische velden... wordt De Ceuster n.v. vaak gecontacteerd door ontwerpbureaus in heel Europa en zelfs daarbuiten.

Deskundige dienstverlening en precisie-loonwerk zijn de kernactiviteiten van dit service-bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver, dat naast zijn activiteiten in de sportvelden ook actief is in de moderne tuinbouw en in het openbaar groen. Volgend jaar viert dit familiebedrijf, met meer dan 45 vaste medewerkers en met een jaaromzet van 8 miljoen euro, zijn 40 jarig bestaan.

Voor meer info:
verantwoordelijke De Ceuster n.v.
Kris De Temmerman, Commercieel Directeur
kdt@dcg.be
014/86 16 76
Fortsesteenweg 30 - 2860 St.Kat.Waver
www.deceuster.com
www.dcm-info.com

URL: http://www.dessodlw.be http://www.sporting.be
http://www.deceuster.com